Nyers répás cékla- és uborkás-hagymás cukkinisaláta






Nyers répás cékla- és uborkás-hagymás cukkinisalátát készítettem simán és magtejfölös öntettel összekeverve.

Mindegyik nagyon ízlett, de a magtejfölös verzió mindegyik salátánál vitte a pálmát.

Bátran ajánlom a hagyományos ecetes savanyúságok helyett.

Répás céklasaláta: Nyers céklát, sárgarépát reszeltem a reszelő nagyobb lyukán, majd megsóztam, és egy kis citromlevet adtam hozzá (valódi citrom leve) – ízlés szerint, majd hozzákevertem a magtejfölt.

Uborkás-hagymás cukkinisaláta: Uborkát és cukkinit reszeltem. Besóztam és picit állni hagytam. A levét kinyomkodtam, és úgy tettem hozzá az elvagdosott lilahagymát. A magtejfölbe kaprot tettem, és összekevertem a salátával.

Magtejföl: lehet kizárólag napraforgómagból is készíteni, és mandulából is, én most napraforgó magból és natúr kesudióból készítettem. Az alábbi hozzávalókat ízlés szerint fokhagymázva, citromlevezve összeturmixoljuk, vagy botmixerrel krémessé tesszük: napraforgó mag, kesudió, víz, só, fohagyma, citromlé

Jó étvágyat! 🙂

nyersceklasalata-cukkinisalata500




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!