A magtejfölt ízesítettem tovább, tzatzikit készítettem belőle egy zöldségsalátára. Olyan tzatzikit, ami nem tartalmaz tejterméket, tehát nincsen benne joghurt, kefír vagy tejföl.
Nagyon, szinte 90 %-ban hasonlított a kefíres-natúrjoghurtos valódi tzatzikire.
Finom volt, máskor is készíteni fogom.
Hozzávalók:
magtejföl, kapor, himalaya só, uborka, piciny fokhagyma.
Elkészítés:
Az uborkát jól megmossuk és legyaluljuk, majd kissé besózzuk himalaya sóval, és állni hagyjuk kb. 5 percig. Ezután a levét kinyomkodjuk, és összekeverjük a magtejföllel. Kis fokhagymát reszelünk bele, majd kaporral ízesítjük.
Jó étvágyat!
A receptek nagyon jó ötletek, bár a hajdina kása nem épp a kedvencem.
Sok jó ötletet kaptam,én most barátkozom a nyers ételekkel.
Köszönet a jó ötletekért.