Nyers vegán tzatziki






A magtejfölt ízesítettem tovább, tzatzikit készítettem belőle egy zöldségsalátára. Olyan tzatzikit, ami nem tartalmaz tejterméket, tehát nincsen benne joghurt, kefír vagy tejföl.

Nagyon, szinte 90 %-ban hasonlított a kefíres-natúrjoghurtos valódi tzatzikire.

Finom volt, máskor is készíteni fogom.

Hozzávalók:

magtejföl, kapor, himalaya só, uborka, piciny fokhagyma.

Elkészítés:

Az uborkát jól megmossuk és legyaluljuk, majd kissé besózzuk himalaya sóval, és állni hagyjuk kb. 5 percig. Ezután a levét kinyomkodjuk, és összekeverjük a magtejföllel. Kis fokhagymát reszelünk bele, majd kaporral ízesítjük.

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Nyers vegán tzatziki”

  1. Verli Istvánné szerint:

    A receptek nagyon jó ötletek, bár a hajdina kása nem épp a kedvencem.

    Sok jó ötletet kaptam,én most barátkozom a nyers ételekkel.

    Köszönet a jó ötletekért.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!