Néha készítek nyers zserbót aszalt gyümölcslapból, egyszerű elkészíteni, tej-, tojás-, vaj-, margarin-, lisztmentes élő finomság.
Kevés, természetes alapanyagokból is pillanatok alatt tudunk az ünnepi asztalra finom édességet varázsolni.
Hozzávalók: aszalt gyümölcslap, méz (vagy növényi szirup pl. agavé), kis citrom héja, citromlé, dió
csokimázhoz: kakaóvaj, stevia por (Crysanova), kakaópor
Elkészítés: A diót darálón vagy aprítógépben apróra őröljük, majd összekeverjük a mézzel, citromhéjjal és citromlével. Mindenből ízlés szerinti mennyiséget rakunk bele.
Ezt a diós masszát rákenjük az aszalt gyümölcslapra, majd újabb réteg diós massza, gyümölcslap, újabb diós massza, újra gyümölcslap. (összesen 4 gyümölcslap és 3 réteg diós krém)
Csokimáz: a kakaóvajat kíméletes hőfokon megolvasztjuk, hozzáteszünk ízlés szerinti mennyiségű stevia port és kakaóport, majd a zserbó tetejét megkenjük vele.
Hogy hamar megszilárduljon, rövid időre a mélyhűtőbe tesszük.
Egy picit pihentetjük, hogy a gyümölcslap a levegő páratartalmánál és a krém nedvessége folytán megpuhuljon. Meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Megjegyzés: Van, aki méz helyett aszalt sárgabarackból készített lekvárt ken a rétegek közé. (aszalt sárgabarackot kevés vízzel turmixolunk, hogy lekvár sűrűségű masszát kapjunk, nem szükséges tovább édesíteni) Méz és lekvár együttes használatát nem javaslom, mert úgy túl édes lesz.
Kellemes sütizést! 🙂
Szia!
Örülök, h véletlenül rátaláltam az oldaladra. Én is az ilyen egészséges ételek elkötelezettje vagyok. Már többször is láttam tévében is ezt a
préselt zserbónak való lapot, de hol kaphatnám meg? Több bio boltban is
jártam már, igaz konkrétan még nem kerestem, de nem is tűnt fel, ahogy
nézelődtem.
Előre is köszönöm a válaszod, és a finom recepteket.
További sikereket kívánok számodra.
Kedves Erika!
Köszönöm. 🙂
A gyümölcslapot Te is elkészítheted otthon, aszaló nélkül is lehet, pl. meleg radiátoron, vagy sütőben a legalacsonyabb hőfokon, az ajtót ujjnyira nyitva hagyva, hogy a keletkező pára el tudjon távozni.
Sőt, nyáron a napon is lehet aszalni, de mivel ezek az aszalógép nélküli megoldások tovább tartanak, ezért célszerű az almát előbb lereszelni, a levét kinyomkodni, és úgy összeturmixolni, így már kevesebb folyadéknak kell kipárolognia belőle.
Sok sikert kívánok! 🙂
http://www.fittnok.hu/gyumolcslap-keszitese-aszalassal