Nyers zserbó






Néha készítek nyers zserbót aszalt gyümölcslapból, egyszerű elkészíteni, tej-, tojás-, vaj-, margarin-, lisztmentes élő finomság.

Kevés, természetes alapanyagokból is pillanatok alatt tudunk az ünnepi asztalra finom édességet varázsolni.

Hozzávalók: aszalt gyümölcslap, méz (vagy növényi szirup pl. agavé), kis citrom héja, citromlé, dió

csokimázhoz: kakaóvaj, stevia por (Crysanova), kakaópor

Elkészítés: A diót darálón vagy aprítógépben apróra őröljük, majd összekeverjük a mézzel, citromhéjjal és citromlével. Mindenből ízlés szerinti mennyiséget rakunk bele.

Ezt a diós masszát rákenjük az aszalt gyümölcslapra, majd újabb réteg diós massza, gyümölcslap, újabb diós massza, újra gyümölcslap. (összesen 4 gyümölcslap és 3 réteg diós krém)

Csokimáz: a kakaóvajat kíméletes hőfokon megolvasztjuk, hozzáteszünk ízlés szerinti mennyiségű stevia port és kakaóport, majd a zserbó tetejét megkenjük vele.

Hogy hamar megszilárduljon, rövid időre a mélyhűtőbe tesszük.

Egy picit pihentetjük, hogy a gyümölcslap a levegő páratartalmánál és a krém nedvessége folytán megpuhuljon. Meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Megjegyzés: Van, aki méz helyett aszalt sárgabarackból készített lekvárt ken a rétegek közé. (aszalt sárgabarackot kevés vízzel turmixolunk, hogy lekvár sűrűségű masszát kapjunk, nem szükséges tovább édesíteni) Méz és lekvár együttes használatát nem javaslom, mert úgy túl édes lesz.

Kellemes sütizést! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Nyers zserbó”

  1. Ésik Erika szerint:

    Szia!
    Örülök, h véletlenül rátaláltam az oldaladra. Én is az ilyen egészséges ételek elkötelezettje vagyok. Már többször is láttam tévében is ezt a
    préselt zserbónak való lapot, de hol kaphatnám meg? Több bio boltban is
    jártam már, igaz konkrétan még nem kerestem, de nem is tűnt fel, ahogy
    nézelődtem.
    Előre is köszönöm a válaszod, és a finom recepteket.
    További sikereket kívánok számodra.

  2. Vámosi Nóra szerint:

    Kedves Erika!
    Köszönöm. 🙂
    A gyümölcslapot Te is elkészítheted otthon, aszaló nélkül is lehet, pl. meleg radiátoron, vagy sütőben a legalacsonyabb hőfokon, az ajtót ujjnyira nyitva hagyva, hogy a keletkező pára el tudjon távozni.
    Sőt, nyáron a napon is lehet aszalni, de mivel ezek az aszalógép nélküli megoldások tovább tartanak, ezért célszerű az almát előbb lereszelni, a levét kinyomkodni, és úgy összeturmixolni, így már kevesebb folyadéknak kell kipárolognia belőle.
    Sok sikert kívánok! 🙂
    http://www.fittnok.hu/gyumolcslap-keszitese-aszalassal

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM