Paradicsomos-fűszeres kréker






Ez volt talán az eddigi legfinomabb krékerem, amit valaha csináltam. Elég vékonyra sikerült, így igazán ropogós. Önmagában is élvezetes majszolni.

Kicsit paradicsomos, kicsit pizzás ízű, egyszóval szuper. Bátran ajánlom kipróbálásra.

Hozzávalók:

1,5 csésze előre beáztatott arany lenmag, 0,5 csésze őrölt arany lenmag, 2 paradicsom, 1 piros kápia paprika, napraforgómag, tökmag, kis pizza fűszerkeverék (nátrium-glutamátmentes, amiben kizárólag szárított növényi fűszerek vannak, vagy ennek hiányában: kakukkfű, oregano, bazsalikom), himalaya só, víz, szezámmag

Elkészítés:

A paradicsomot és a kápia paprikát aprítógépben darabosra daráljuk, majd összekeverjük az őrölt és egész lenmaggal, fűszerekkel, sóval és annyi vízzel, hogy kenhető masszát kapjunk.

A masszát az aszaló teflex lapjára terítjük, megszórjuk szezámmaggal, majd pár óráig aszaljuk, utána darabokra vágjuk, és levesszük a teflex tapadásmentes lapokról és felfordítva aszaljuk egészen addig, míg ropogós lesz.

Nagyon sokáig eláll.

Kenhetsz rá bármilyen növényi pástétomot, megkapolhatod csírákkal, használhatod kenyér helyett, vagy csak úgy ropogtathatod.

Jó étvágyat!

További aszalt kréker recepteket találsz még itt a blogomban:

Zöldséges-hajdinás napkex

Sárgarépás-lenmagos kréker

***

A készítés folyamata képekben:

A massza összekeverve, hát így tényleg nem olyan szép! 🙂

Az aszalóra kiterítve:

Aszalás után

És a végeredmény azért a legszebb:

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

4 hozzászólás to “Paradicsomos-fűszeres kréker”

  1. Linda szerint:

    Sziasztok,

    Sok jót olvastam-hallottam már az élő ételekről, és elhatároztam, hogy én is kipróbálom :)! Nagyon gusztusosak a képek amiket feltettél, ezért elsőnek a paradicsomos-fűszeres krékerre esett a választásom. Már meg is vannak az alapanyagok, csak felmerült pár kérdés…
    Mennyi az egy csésze?? Nagyjából másfél decisnek megfelelő?
    Mennyi ideig kell áztatni a lenmagot, vagy más magvat?
    Hol lehet jó árban vásárolni hozzávalókat? Én piacon vettem meg ami kell, de a nagyon különleges kellékeket ott nem lehet megvenni (pl agar-agar por, vagy akár szárított paradicsom, chia).
    Előre is köszi a segítséget!

    Linda

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia Linda!
    Örülök, hogy kipróbálod a nyers ételeket! 🙂
    Nálam egy csésze az kb. 2 dl-nyi mennyiség. Igazából nincs nagyon nagy szerepe a mennyiségeknek, inkább hagyatkozz az ízlésedre. Ha jobban szereted a paradicsomot, tehetsz bele többet, ha kevésbé a lenmagot, akkor kevesebbet belőle, és más magot helyette, szóval variáld ízlés szerint.
    Én a magvakat egy éjszakán keresztül szoktam áztatni általánosságban, nagyobb magokat, pl. dió-mandula lehet két napot is, kisebbeknél kevesebbet.
    Bioboltokban lehet vásárolni ilyen árukat, vagy DM-ben, Müllerben is sok ilyen áru van.
    Sok sikert! 🙂
    Nóra

  3. Linda szerint:

    Nagyon köszi a választ! 🙂
    Igazad van ami az arányokat illeti, sütés-főzésnél én is magamra hagyatkozom, tudom miből mennyi kell, érzéssel főzök… de ez most egy teljesen új terep, egyelőre maradok a biztonságos előre megírt arányoknál és mennyiségeknél ;). Remélem ha belejövök, vagy inkább amikor belejövök, én is elkezdek kísérletezni.
    Köszi az infót is, igen DM-ben láttam én is alapanyagot, bevallom, kicsit reménykedtem benne hogy kedvezőbb áron is be lehet szerezni :D!
    MA este beáztatom a lenmagot, és holnap elkészítem a krékert, remélem legalább olyan ínycsiklandóan fog kinézni (és olyan finom lesz) mint a Tied! 🙂
    Linda

  4. Ági szerint:

    Mert ha 10 percenként nézegetem, akkor gyorsabban aszalódik, nem??? 😀
    Jó lesz, felét már elcsipegettem, de kicsit asszem túlfűszereztem.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezze a sütiket. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM