Akár önmagában, akár főétel mellé is tálalható ez az egyszerű, szép színekben pompázó paradicsomos reteksaláta.
Lehet más öntettel is tálalni, én most citromos-fokhagymás olívaöntettel tálaltam.
Az igazi az lenne, ha a tányéron főétkezés közben nem csak egy kis részt foglalna el a saláta, hanem akár 2/3 rész lenne a saláta, 1/3 rész pedig a főétel, vagy legalábbis fele-fele arány.
Hozzávalók:
2 nagyobb retek, 1 nagyobb paradicsom, saláta levél, spenót levél, tetejére díszítésnek: retek csíra, újhagyma szár
az öntethez: egy evőkanál extra szűz olívaolaj, pár csepp citromlé, kisebb fél gerezd fokhagyma, pici bors
Elkészítés:
A salátákkal a tányért kirakjuk, majd erre rakodjuk rá a paradicsom és retek szeleteket. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, és a salátára öntjük. A végén friss retek csírával (vagy más csírával) és összeaprított újhagyma szárral megszórjuk a saláta tetejét.
Jó étvágyat!