Kihagytam a családi gulyáslevesezést, helyette készült ez az étel, a párolt karfiol nyers répás zöldségkrémmel szezámmagos bundában.
Főzés helyett kíméletes párolással készítettem el a karfiolt, most karácsonyra kaptam férjemtől egy szép kis pároló edényt, aminek nagyon örültem. Répás zöldségkrémmel tettem szaftosabbá, ami nyers zöldségekből készült.
Hozzávalók:
fél fej karfiol rózsáira szedve, himalaya só, szezámmag, fél sárgarépa, néhány karika fehér répa, egy evőkanálnyi zellergumó, 1 kisebb evőkanál miso, pici citromlé, 3-4 kis karika cukkini, pici tisztított víz
Elkészítés:
A karfiolt megpároljuk és szezámmagban meghempergetjük. A zöldséges szószhoz a hozzávalókat összeturmixoljuk botmixerrel, és ezzel öntjük le a karfiolrózsákat.
Uborka- és retek szeletekkel díszítettem, de adhatsz hozzá salátát, uborkát, paprikát, vagy bármilyen nyers zöldséget.