Gyors és finom ebéd. A pirított gombának isteni íze van, szívből ajánlom kipróbálásra.
A brokkolit lehet hozzá természetesen nyersen is enni, de én úgy nem bírok belőle sokat, csak egy rózsányit megenni, így gőzben megpároltam.
Elkészítés:
A brokkolit párolóedényben feltesszük főni, addig elkészítjük a gombát. A gombát meghámozzuk, majd egy serpenyőbe icipici olívaolajat vagy kókuszzsírt teszünk (kb. fél evőkanálnyit, és ebben elkezdjük a gombát sütni, ha már picit megpirult, akkor megsózzuk, ekkor mikor kicsit összefonnyad, kis levet ereszt a sótól, és a saját levében is sül egy picit. Amikor már majdnem kész, dobunk a serpenyőbe kis tökmagot és napraforgó magot, ezeket is megpirítjuk.
Ha kész, tányérra szedjük.
Én lucerna csírával, uborkával, paradicsommal tálaltam, és persze hozzá ettem a párolt brokkolit.
Nagyon finom volt! Jó étvágyat! 🙂