Télen kapható zöldségekből is lehet finom salátát készíteni, úgy, mint ahogy ennél a vérpezsdítően piros céklás salátánál is látod.
Fogyasztható (mint a többi salátaféleség) főételként, de krékerrel is nagyon finom, úgy még laktatóbb.
Hozzávalók: kisebb fekete retek fele, kis cékla, 1 alma, pici nyers sütőtök, fél közepes sárgarépa, 1 paradicsom, pici nyers cukkini, citromlé, só, szárított zellerlevél, a tzatzikis öntethez: magtejföl + uborka, só, kapor, fokhagyma + avokádó
Elkészítés: A zöldségeket és az almát tetszés szerinti alakzatokra vágjuk, én a zöldségeket és az almát csíkoztam, a sárgarépát és a paradicsomot pedig leheletvékonyan szeleteltem. A zöldségeket összeforgattam, kissé megsóztam, majd szárított zellerrel ízesítettem. Egy kicsiny citromlével meglocsoltam, majd elkészítettem a magtejfölös tzatzikit úgy, hogy a hozzávalókat összekevertem, turmixoltam, és a saláta tetejére öntöttem. Az öntethez az avokádónak csak a belső, sárga részét használtam fel. Ettől az íze lágyabb, és a krém pedig krémesebb lett.
Nagyon finom, hű, de jó kis téli saláta, köszi!