Póréhagyma krémleves






Nagyon finom levest készítettem: póréhagyma krémlevest (zabtejszínnel). Régebben a hagymakrémlevessel is kísérleteztem már, de annak annyira nem ragadott meg az íze, mert elég hagymás, és olyan üres volt.

A póréhagymának sokkal enyhébb íze van, nem érződik rajta a túlzott hagyma íz.

Hozzávalók:

1 db póréhagyma, kb. 0,5 dl zabtejszín, 2 púpos evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt, só, fehérbors, majoranna, petrezselyemzöld, vegamix, 1 evőkanálnyi kókusz olaj

Elkészítés:

A póréhagyma külső leveleit eltávolítom, majd felkarikázom és a kókusz olajon megpirítgatom. Felengedem egy kis vízzel, és úgy is dinsztelem. Ha megdinsztelődött, felengedem vízzel teljesen, majd beízesítem: fehérborssal, kis majorannával, petrezselyem zölddel, vegamix-szel.

A zabtejszínt kis vízzel felengedem, majd csomómentesen elkeverem a teljes kiőrlésű tönköly liszttel, és a levesbe borítom. Rottyantok egyet rajta, és már készen is van.

Lehet pirított tökmaggal, napraforgómaggal tálalni, én most cseppnyi reszelt zellerrel és póréhagyma karika szárral tálaltam.

Elkészítési ideje nem több, mint 15 perc. Gyors és finom vegetáriánus leves ebédre. Bátran ajánlom. Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Póréhagyma krémleves”

  1. Gönczy Hajnalka szerint:

    Szia! Köszönöm a receptet,én is szoktam csinálni.Annyit szeretnék hozzáfűzni hogy liszt helyett egy szál krumpli társaságában párolom a pórét,majd leturmixolom.Házi tejszínnel ízesítem.Mindenki szereti.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!