Rakott kel – hús nélkül, vegetáriánusan, gombával


Rakott kelt lehet készíteni hús nélkül is, vegetáriánusan, és szinte észre sem venni az ízén. Nagyon finom. Gombával készült.

Nem nyers és tartalmaz tejfölt is egy kicsit, de úgy gondolom, ha mindenkinek csak ennyi lenne a legnagyobb bűnözése étkezés terén, már jobb világ lenne. 🙂

Semmi duplacsavar nincsen az elkészítéséhez, ugyanúgy csináltam, mint a hagyományos húsos változat.

Hozzávalók:

kelkáposzta levelek, 1 nagy doboz tejföl, 40 dkg csiperke gomba, 1 vöröshagyma, pirospaprika, só, kis kókuszzsír (vagy olíva olaj), 4 dl barna rizs

Elkészítés:

A barna rizst egy cseppnyi kókuszzsíron megpirítom, majd felöntöm dupla annyi vízzel, megsózom himalaya sóval, és megpárolom. Közben elkészítem a gombapörköltet: a felkockázott vöröshagymát kókuszzsíron megpirítom, majd egy kis vízzel megdinsztelem, megpirospaprikázom, megsózom, rádobom a gombát, felengedem vízzel és megfőzöm.

A kelkáposzta leveleket enyhén sós vízben félig megfőzöm, a nagyobb, fő ereket kiszedem belőle.

Egy tálat kibélelek kelkáposzta levéllel, majd egy réteg barnarizs következik. A barnarizses rétegre megy egy réteg gombapörkölt, amit megtejfölözök, újabb kelkáposzta levél réteg, újabb rizs, újabb gombapörkölt, újabb tejföl, végül zárásnak kelkáposzta levél, aminek tetejét egy kis tejföllel locsolom meg.

Betolom a sütőbe, és addig sütöm, míg a teteje egy kis színt nem kap.

Jó étvágyat!
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!