A natúr tofu első kóstolásra számomra íztelennek tűnt, de megszerettem.
Félve kóstoltam meg a füstölt tofut, mondván, lehet, hogy ez sem fog elsőre annyira ízleni.
Kellemesen csalódtam. A füstölt tofu íze 99 %-ban olyan, mint a füstölt sajtté. Így ezt a füstölt tofut rántva elkészítve egy rendkívül finom ebéd sikerült. Sok salátával tálaltam és ettem.
Hozzávalók:
1 doboz füstölt ízű tofu
liszt, só, tojás, zsemlemorzsa és egy kis szezámmag a panírozáshoz, olaj a kisütéshez.
A tofut szeletekre vagdossuk, és lisztbe, kissé sózott tojásba, majd szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.
Ezt a tofut használtam, bátran merem ajánlani: Toffini, Füstölt ízű bio tofu
A tofu a távol-keleti konyha egyik fő alkotóeleme, de kiválóan illeszthető a magyar konyha ízvilágába is.
Hús, sajt pótlására kiválóan alkalmas.
***
Kíváncsi voltam, hogy mivel teszik a tofut füst ízűvé. Ezt a leírást találtam a dobozon:
Természetes füst aroma. Mi az?
Keményfa keverék elégetésével felszálló füst, vízben történő elnyeletésével nyert természetes készítmény.