Polenta, kukoricakása … rántva. Egyszerű és olcsó étel. Vegetáriánusoknak ajánlott, illetve egy érdekes kis ebéd lehet rántott hús helyett.
Egy vegyes zöldséges salátatállal, kicsit erősebb fűszerezéssel nagyon finom is tud lenni.
Lássuk hát, hogyan is készül!
Hozzávalók:
1 bögre kukoricadara (bio), 3 bögre víz, tengeri (vagy himalaya) só, vegamix, kis kókuszzsír (vagy más növényi zsiradék) panírozáshoz: liszt (lehet teljes kiőrlésű), tojás, zsemlemorzsa, sütéshez: olívaolaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A kukoricadarát sós, vegamixes vízben feltesszük főni, a legjobb, hogyha úgy adjuk hozzá a vízhez, hogy közben folyamatosan kevergetjük, így nem lesz csomós. Kis petrezselyemzöldet adhat hozzá az, aki fűszeresebbre szeretné. Addig főzzük, míg jó kemény lesz, szinte majdnem megáll benne a fakanál. Ekkor egy kis kókuszzsírt teszünk hozzá (vaj helyett), és jól elkeverjük.
Egy fóliát kiterítünk, és erre ráfolyatjuk a kukoricadarát kb. 0,7 cm vastagon, majd elsimítjuk a tetejét. Megvárjuk, míg kihűl és míg teljesen megszilárdul. Ezután elvágjuk megfelelő nagyságú darabokra, majd bepanírozzuk (a zsemlemorzsához lehet szezámmagot is keverni) és olívaolajon vagy kókuszzsírban kisütjük.
Jókora tál salátát kínálunk hozzá!
Jó étvágyat!
Így néz ki panírozás nélkül: