Reform kókuszgolyó


Ez a reform kókuszgolyó elég reformra sikeredett. Nem használtam benne kekszet. A kekszet búzacsíra és zabkorpa helyettesítette. Kicsit natúr íze volt így. Aki elsőre készíti, annak javaslom, először felesben a kekszet keverje a zabkorpával és búzacsírával.

Viszont mégis jobb érzés volt így enni, hogy tudom azt, hogy rengeteg rost lakozik benne, valamint kizárólag természetes alapanyagokból áll. Így egy egészséges sütemény kerekedett belőle.

Hozzávalók:

egy csésze búzacsíra, egy csésze zabkorpa (vagy egy csésze darált keksz, egy csésze zabkorpa és búzacsíra keverék), 1 evőkanál kókuszzsír, kis növényi tej, 2 evőkanál kakaópor (de lehet karob is, aki nem fogyaszt kakaót), édesítésnek: xilit, stevia cseppek és agavé szirup vegyesen, a hempergetéshez: kókuszreszelék

(én a kókusztejből visszamaradt kókuszreszeléket használtam erre a célra, így még soványabb, alacsonyabb kalóriatartalmú lett)

(általában keverni szoktam ezeket a természetes édesítőket is, így a stevia kicsit más íze sem jön elő, valamint takarékossági szempontból is)

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a kókuszzsírt és a növényi tejet (rizstej vagy zabtej vagy mandulatej, vagy kókusztej ízlés dolga) és a stevia cseppeket hozzákeverem. Golyókat formálok a masszából és kókuszreszelékben meghempergetem.

Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!