Reform limonádé


Mitől lesz reform egy limonádé? Hát, már attól, hogy nem teszünk bele cukrot és nem bolti citromlével ízesítjük. Ekkor ugyanis már hagyományos limonádé lenne.

A víz a legegészségesebb szomjoltó, méghozzá a tiszta víz, ehhez nem fér kétség. Néha azonban jól esik az emberfiának a legnagyobb rekkenő hőségben valami enyhén savanykás szomjoltó után néznie, amivel nem visz be plusz kalóriát és nem is bolti üdítőital kinézete van, ráadásul erjesztő cukor sincsen benne.

A legigazibb reform limonádé akkor lenne, ha vízszűrővel szűrt vízzel készítenénk, vagy alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvízzel csapvíz helyett, ami nemcsak egyszerűen tiszta, hanem ráadásul lúgosított is (pl. lúgosító pálcával), és még pluszban energetizáljuk is.

Hozzávalók:

tiszta, lúgos, energizált víz, stevia csepp (Stevia fluid nova) ízlés szerint, 1 db lime (vagy citrom) leve

Elkészítés:

Semmi fakszni, egyszerűen a vízbe keverjük a stevia cseppeket és belenyomjuk a lime vagy citrom levét.

A citromnak egyébként nagyon jó zsírégető hatása is van a szervezetben (főként éhgyomorra fogyasztva, ha utána a reggelivel várunk még kb. fél órát), és lúgosító hatású is (ugyan ph-ja elég alacsony, ami azt jelenti, hogy savas, de a szervezetben mégis lúgosító hatást fejt ki).

Ez az ital édesítés nélkül, azaz stevia nélkül is megállja a helyét, ekkor sima citromos vizet iszunk, ami ugyanolyan finom.
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!