Répás csicseriborsóragu indiai módra






Berke-Kovács Juditnál láttam ezt a finomságot, ami annyira guszta volt, hogy elkészítettem én is.

Millió puszi a recept ötletért. 🙂

Többször is készíteni fogom, meg igazi ízlelőbimbócsiklandozó finomság. Rizzsel tálaltam.

Hozzávalók, ahogy én készítettem: 1 doboz konzerv csicseriborsó (vagy 20 dkg száraz, előre egy egész éjszakára beáztatott), 1 db nagy sárgarépa, 2 vöröshagyma, szőlőmag- vagy olívaolaj, himalaya só, fűszerek: curry por, gyömbér por, kurkuma (az eredeti recept szerint curryből 4 teáskanál, gyömbér porból 1 kávéskanál, kurkumából 1 teáskanál, de én mindegyikből picit kevesebbet tettem bele), pici garam masala por (indiai fűszer), kb. 1 dl (vagy picit valamivel több sűrített paradicsom, vagy házi paradicsomlé), 2 babérlevél.

 

Elkészítés: A vöröshagymát olajon megfuttattam, majd rádobtam a csicseriborsót és a répát, megfűszereztem, majd felöntöttem vízzel, és hozzáadtam a paradicsomlét. Addig főztem, míg megpuhult.

Jó étvágyat! 🙂

csicseriborsosragu500

Szinte minden íz megvan benne: sós, édes, savanykás… mennyei. 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!