„Sajtszósz” és kenhető „sajtkrém” magokból






Ismét cukkini spagettit ebédeltem egyik nap, és most kipróbáltam kesudióból készült sajtszósszal.

Nagyon finom volt így együtt.

A cukkini spagetti elbír jó adag sajtszószt. Össze is lehet keverni, de csak így, a tetejére is lehet halmozni.

A kesus sajtszószt lehet még nyers pizzákra kanalazni, így a folyékony krémsajthoz hasonló állagú és ízű mártást kapunk.

Hozzávalók:

1 kisebb csésze kesudió (lehet fele-fele arányban héjától megfosztott és előzőleg beáztatott mandulával keverni), himalaya só, citromlé ízlés szerint, 1 teáskanál inaktív sörélesztő pehely (ne hagyd ki, ez fogja megadni neki azt az igazi finom sajtos ízt), pici fokhagyma, egy kiskanál útifű maghéj, víz

Elkészítés: A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd beleteszünk egy evőkanál útifű maghéjat (de ha sűrűre sikerül, ez akár el is hagyható)

Az ízével lehet kísérletezni, sokáig én sem tudtam ehető változatot csinálni, mígnem kicsit bő lére eresztettem bele a citromlét és bátrabban fűszereztem fokhagymával és sóval, volt, amikor a sörélesztő pelyhet túloztam el, így kesernyés lett, de most már szerencsére el tudom találni az arányokat (amiket nem szoktam méregetni … no majd egyszer), így nagyon finom lesz, még a turmixos kancsót is kinyalogattam utána! 🙂

Kenhető krémsajtot is készíthetsz ugyanezen alapból, csak most hagyd sűrűbbre. Én ehhez a krémsajthoz mandula helyett beáztatott napraforgómagot adtam, és a végén besűrítettem egy kis agar-agar zselével.

A masszát beleteheted egy nagyobb pogácsa szaggató formába vagy bármilyen formába, majd tedd a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon. A tetejét őrölt pirospaprikával szórtam meg, és uborkával, paradicsommal, lucerna csírával és pizzafűszeres-paradicsomos krékerrel fogyasztottam.

Vágható nyers vegán sajtrecepteket találtok még itt:

Medvehagymás mandulasajt

Növényi sajt készítése házilag

 

Jó étvágyat!

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

3 hozzászólás to “„Sajtszósz” és kenhető „sajtkrém” magokból”

  1. A kép önmagáért beszél, tökéletes amit alkottál!!!!

  2. BioBrigi szerint:

    Még mandulából nem készítettem, mert kicsit édeskésnek találom az ízét, de kesudióból, napraforgóból sokszor. Általában rásütöm valami ételre, arra viszont sosem gondoltam, hogy így a tésztára tegyem. Köszi az ötletet.

  3. Ungvári Szilvi szerint:

    Nagyon finom lehet!
    Nekem is cukkíni-spagetti éppen az ebédem 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM