Isteni finom, édes, napos gyümölcsíz egészséges chia maggal készítve kehelyben tálalva, ribizlivel és kesuhabbal turbózva.
Egyszerű, gyors, finom, laktató, egészséges, gyümölcsös, frissítő és szemet gyönyörködtető.
Hozzávalók: 5-6 szem érett, édes sárgabarack, 1 banán, agavé szirup (vagy méz) ízlés szerint, csöppnyi fahéj és vanília por, 3 teáskanál chia mag,
– tálaláshoz: 1 kis marék ribizli, menta levél, pár szem mandula
– a kesuhabhoz: 1 marék kesudió, agavé szirup (vagy méz) ízlés szerint, csipet vanília por, 1 evőkanál útifű maghéj
Elkészítés:
A sárgabarackot összeturmixoljuk a banánnal (a banán azért kell bele, hogy lágyítson az ízén, mert önmagában elég tömény, lekvárszerűen édes és savanykás lesz, intenzívebben jön ki az íze, mint egyben a sárgabaracknak), majd beletesszük a chia magot és elkeverjük. Várunk, míg a chia mag zselét ereszt, utána rápakoljuk a ribizlit.
Elkészítjük a kesuhabot: kesudiót vízzel, agavé sziruppal (vagy mézzel) és vanília porral összeturmixolunk. Annyi víz kell hozzá, hogy éppen ellepje a kesudiót. Ha krémesre turmixoltuk, mehet bele az egy evőkanál útifű maghéj. Összekeverjük, majd várunk néhány percet, míg sűrűvé nem áll össze a massza. Ekkor nyomózsákba töltjük, és a gyümölcskehelyre nyomunk pár habrózsát. Mandulával és mentával díszítve szervírozzuk.
Jó étvágyat! 🙂