Savas eső? Nem kamu!


Rengeteget lehet hallani a savas esőkről, és hatásairól. Én az emberi test elsavasodása felől közelítettem meg a dolgot, mikor saját lúgosító programomba belekezdtem.

Ekkor vettem egy ph papír csomagot a gyógyszertárban, és szinte mindennek méricskéltem a ph értékét, csak úgy kíváncsiságképpen.

Italokét, gyümölcsökét, sőt megmértem a nyálam és a vizeletem ph értékét is.

Egy alkalommal zuhogott kint az eső, és annyira voltam a saját kis kísérletezgetéseimmel, hogy már szinte minden folyékonyba dugdostam a ph papírt, így rohantam ki az esőbe, ph papírt tartani ki.

Azon morfondíroztam közben, hogy ugyan hallani a savas esőkről, de ugye a mai világban sokszor mindent eltúloznak, és lehet, hogy nem is annyira savas az! Vagy biztosan előfordul savas eső, de nem a mi országunkban, nem a mi városunkban, nem a mi kertünkben, a házunk felett … he-he he 🙂

Szinte biztosra mentem, majdnem 99 %-nyira biztos voltam abban, hogy a víz, amit megmérek, semleges, azaz 7-es ph-jú lesz. Ezzel gondoltam majd írok egy posztot, hogy itthonban nem is annyira savas az az eső.

Szóval, kimentem, és mértem. Kikerekedett a szemem, mikor a papír színe eltolódott a piros irányába. Hozzáillesztettem a színskálához, és mit gondolsz, milyen ph-t olvastam le?

?????

4,5-öt. PH = 4,5

Na, bumm. Nem lett igazam. Elcsodálkoztam, de nagyon. Utánagondoltam az egésznek kicsit mélyebben.

A savas esők nemcsak az épületeket rongálják, hanem nagyban hozzájárul a saját szervezetünk elsavasodásához. Az ivóvíz, amit iszunk, a zöldségek, gyümölcsök, amiket a savas eső öntöz, már nem olyan lúgosak, mint régen, akár 100 évvel ezelőtt.

Bolygónk mérgezésébe, elsavasításába az ember saját maga fog megmérgeződni, és teljesen elsavasodni.

Nem ragozom tovább, a konklúziót vonja le mindenki saját maga!

Ti mit gondoltok erről?
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!