Sopszka saláta


Ez a sopszka saláta sok-sok egészséges lúgosító zöldséget tartalmaz. Majonézes-tejfölös mártás nélkül is készülhet, ekkor az igazán egészséges. Bár akkor már a neve nem is sopszka saláta. Ekkor csak csipetnyi himalaya sót adunk hozzá (vagy még azt sem), és köret helyett bőségesen megpakoljuk tányérunkat az apróra vágott és egymással elegyített zöldségekkel.

Sopszka saláta hozzávalói:

2 nagyobb paradicsom, 2 paprika, 1 nagyobb fej vöröshagyma, kb. 10 cm-nyi kígyóuborka, kis majonéz (ne túlozzuk el, kalóriadús!!!), kis mustár, sovány tejföl, kis bors, csipetnyi só.

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket kis kockákra vágjuk, megsózzuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval: a majonézzel, mustárral, tejföllel és borssal. Hidegre tesszük, és hidegen, díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Sopszka saláta”

  1. Zakor Mária szerint:

    Kedves Nóra,

    Annyira jó a weboldalad, hogy nem tudok róla lemenni. Mindig megüti szemem amire még rá kell klikkelnem. Persze az is igaz, hogy érdekel minden amit olvashatok. A lúgosítás felettébb az érdeklődési köröm tárgya jelenleg, ez a másik oldalam: http://vital-ion-ph93.hu/H-0000092
    Gratulálok!

Szólj hozzá, mondd el véleményed!