A mai ebédem körüli készülődésem: a kigondolásból az elmosogatásig kb. 15 percig tartott.
Nagyon finom étel, könnyű elkészíteni, akár egy gyors vacsorának is megfelel egy munkás nap után.
Így készítettem:
Padlizsánt szeletekre vágtam, besóztam és befűszereztem egy kis grill és provance-i fűszerkeverékkel (Na-glutamátmentes!), addig előkészítettem a többi hozzávalót, megpucoltam a fokhagymát, felszeleteltem a füstölt tofut … stb. Egy fél evőkanálnyi olívaolajat felmelegítettem, rádobtam a padlizsán szeleteket, a tofut, majd egy kis apróra vágott spenótleveleket is tettem a serpenyőbe, valamint tökmag- és napraforgó magot is. Ezeket összeforgattam, reszeltem rá fokhagymát, és megvártam, míg megpirulnak és tányérra szedtem őket.
Friss spenót levelekkel és lucerna csírával tálaltam.
Jó étvágyat! 🙂
A főbb alapanyagok:
Sülnek… micsoda illatok terjengtek… hmmm 🙂
A végeredmény: