
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom étel.
Sok friss, nyers salátát ajánlok hozzá, mert a padlizsán eléggé képes felszívni az olajat. Éppen ezért, akármilyen finom is, nem ajánlok többet 2-3 szeletnél.
Fűszerezése: fokhagymás-petrezselymes.
Így készült: A padlizsánt és zellert szeletekre vágtam és besózva állni hagytam egy ideig. Közben olívaolajba fokhagymát reszeltem, és ezt is állni hagytam, hogy az olaj átvegye a fokhagyma ízét. A zöldség szeleteket a fokhagymás olajba forgattam, majd átsütöttem egy serpenyőben, melybe vágtam még 1 fej vöröshagymát is.
Mikor már majdnem teljesen megsült, rászórtam egy kis csokornyi vágott petrezselymet is, és együtt pirítottam őket, míg teljesen meg nem puhultak.
Összevágott salátával, spenóttal, koktélparadicsommal és karikákra vagdalt újhagymával ettem. Finom volt. 🙂
Ezen az adagon ketten osztoztunk Tamással. 🙂
Sül a zeller és a padlizsán:
A végeredmény: