Már egy ideje nyomozok az interneten egy fini sültpaprika krém receptje iránt, több receptet átnéztem, és megjelenéséből, leírásokból arra az elhatározásra jutottam, hogy ilyent nekem is kell készítenem.
Nem bántam meg. Nagyon finom kenyérre kenhető, E-szám mentes zöldséges kencefice. Férjem még a padlizsánkrémnél is jobban szereti, ami viszont az én egyik kedvencem.
Íme a recept:
Hozzávalók (kb. 2 személy egyszeri adagja, de természetesen többet is készíthetsz):
3 db közepes méretű piros húsú paprika (pl. kaliforniai paprika), 1 db sárga húsú paprika, himalaya só, bors, őrölt kömény, pár csepp citromlé, kis mustár (nagyon pici, éppenhogy), fél paradicsom, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A paprikákat alaposan megmossuk, kivájjuk a csumáját, és egy sütőpapírra egy tepsiben forró sütőbe tesszük. Kb. fél óra múlva, mikor már kívülről feketedik, és jól összetöppedt, kivesszük, és lehúzzuk a héját. Kicsit hagyhatod kihűlni, úgy nem égeti össze a kezet. Könnyen lejön a héja úgy is.
A paprika húsát sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy csipet őrölt köménymagot, icipici mustárt (de lehet őrölt mustármagot is), kis citromlevet (én ecet helyett ezt használom), a fél hámozott paradicsomot, olívaolajat, és botmixerrel jó krémesre keverem.
A sültpaprika krémet teljes kiőrlésű magos kenyérrel fogyasztottam, de pászkára kenve (élesztő nélküli kenyér) is nagyon fini.
Jó étvágyat!
Szia Nóra!
Szerintem ez finom lenne úgy is, ha nem sütnéd meg a paprikát. Akkor az összes vitamin (főleg a C) benne maradna, nem beszélve az enzimekről. Egyszer próbáld meg úgy is.
Nekem is kedvencem a paprikakrém – nyersen.
Szia Gitta!
Köszönöm az ötletet! Ha hiszed, ha nem, én is gondoltam rá, hogy nyersen is megpróbálom majd! Egészségesebb úgy, az biztos! És gondolom, ugyanolyan finom! 🙂