Sütőtökös lecsó


Gyönyörű, egyszerű, de különleges ÉTEL, az embernek kedve támad szépen megteríteni, gyertyát gyújtani, nyugalomban leülni és békésen elfogyasztani.

A receptet Tibortól kaptuk, mely természetesen vega fogás, hús nélkül készült, ahogy már megszokhattátok itt a blogon, fogadjátok sok szeretettel. 🙂

Így készült:

“Kis kockákra vágtam a sütőtököt, megsóztam, és először olaj nélkül, teflonban pirítottam egy kicsit, utána egy kis vizet öntöttem hozzá. Menet közben hozzáadtam sárga és piros paradicsomot és egy pár karika piros paprikát…amikor egy kicsit megpuhult egy kevéske ideig lila hagymát pároltam együtt vele…és kész is.

A végén megszórtam mákkal.”

fotó és recept:

Trencsényi Tibor

Hálásan köszönjük ezt a csodálatos ételt! 🙂
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

3 hozzászólás to “Sütőtökös lecsó”

  1. Bukovec Magdi szerint:

    VAJJON A FEHER TOKBOL AMIT SZOKASOSAN KAPROSAN TEJFOLOSEN KESZITEK AZT IS ELKESZITHETEM IGY?

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Persze Magdi! Nyugodtan! A variációk és ötletek száma végtelen! 🙂

  3. Zsuzsa szerint:

    Sütőtökös lecsó én is ki próbálom.Én cukkinis lecsót csináltam,már többször nagyon finom.Sőt rakott tököt is csináltam már.Tököt szeleteled tetszés szerint,párolod fűszerrel,hagyományos módon hús rizs,vega hús helyett sült hagyma sok sajt.Cukkiniből vagy főzőtökből+ sok zöldségből hamis húslevest készítek nagyon jó.Én sem gondoltam volna,hogy mindig húsleves volt az asztalon vasárnap,mostanra hús nélkül esszük.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!