Finom puha keksz sütőtökből, csak azt sajnálom, hogy nemigazán érezni rajta a sütőtök ízt. Rusztikusságánál és színénél fogva nem valami fotogén darab, viszont finom, egy kicsit egészségesebb formája a nassolnivalóknak.
Mint hagyományos receptjeimben, itt is: cukor helyett xilit, margarin helyett kókuszzsír, sima liszt helyett teljes kiőrlésű gabona és zabpehelyliszt, plusz rostnak egy kis őrölt lenmag is került bele.
Hozzávalók: fél csésze teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, fél csésze zabpehelyliszt, negyed csésze zabpehely, fél teáskanálnyi szódabikarbóna, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, szerecsendió, (vagy lehet ezek helyett egy kis mézeskalács fűszerkeverék is) egy kis gyömbér, csipet só, egy nagyobb evőkanálnyi kókuszzsír, negyed csésze barna nádcukor, 2 evőkanál xilit, 1 csésze sült sütőtök, őrölt bourbon vanília por, fél csomag mazsola, 3-4 evőkanál őrölt lenmag
Elkészítés: A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem, majd ezt követően hozzáadom a kókuszzsírt és a sütőtököt. Belerakom a mazsolát is. Kanállal kis halmokat rakok sütőpapírral bélelt tepsibe, majd villával lapos alakúra szétnyomkodom. A tepsit előmelegített sütőbe tolom és addig sütöm, míg kis színt nem kap és át nem sül az egész.
Jó étvágyat!