Szegény ember fasírtja (vegetáriánus kenyérfasírozott)






A mai családnak a mai borsófőzelékhez valami húsmentes, vegetáriánus fasírtot szerettem volna készíteni gyorsan a meglévő alapanyagokból.

Nem kell megijedni, de most azt mondom, hogy kenyérből készítettem, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérből, és mivel elég takarékos megoldás, elneveztem „szegény ember fasírozottjának„.

Kenyérfasírt — lehet, hogy már tovább sem olvasod. Én viszonylag ritkán fogyasztok kenyeret (persze teljes kiőrlésűt akkor is), de ezt most megkóstoltam, nagyon finom lett, még anyósomnak is ízlett, úgyhogy azoknak ajánlom, akik szeretnének minél kevesebb húst beiktatni a táplálkozásukba, de még fogyasztanak kenyérféléket.

Hozzávalók: 1 nagy szelet teljes kiőrlésű kenyér, 2 evőkanál őrölt lenmag, kis víz,  himalaya só, piros fűszerpaprika, csipet bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej lilahagyma, 1 marék csíráztatott hajdina (vagy főtt, persze a csíráztatottból is a hőkezelés miatt az enzimek tönkremennek, de most ez volt itthon), zsemlemorzsa, sütéshez: kókuszolaj

Elkészítés:

A kenyeret kis vízbe beáztatjuk, és kezünkkel szétnyomkodjuk egy tálba. Ebbe tesszük a sót, fűszereket (pirospaprikát, borsot, sőt, egy kis petrezselyemzölddel is megbolondíthatod), a zúzott fokhagymát, az apróra vágott lilahagymát (vagy sima hagymát), a csíráztatott hajdinát. Az őrölt lenmaghoz hozzákeverjük a vizet, majd a masszához öntjük. Ez tölti be a tojás szerepét (ha fogyasztasz tojást, lenmag helyett azt is tehetsz bele – de lehetőleg háztájit, ne ketreces tojást). A masszát összegyúrjuk, ha kell bele egy kis zsemlemorzsa, teszünk a masszába is, és meghempergetjük zsemlemorzsában. Forró kókuszolajban kisütjük.

Főzelékkel tálalhatod, de elkészítheted saláták mellé is.

A húsos fasírozott is végülis nem a hústól finom, hanem a fűszerektől, nemde???

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Szegény ember fasírtja (vegetáriánus kenyérfasírozott)”

  1. Márta szerint:

    Igazán lehet fasírt csinálni hús nélkul,hogyha bablevest fózok,mindig veszek ki belóle babot és a babfasírt is nagyon ízletes,keveset hagyok egészben a tobbit szétnyomkodom,fontos a fuszerezés.

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Igen, én is csináltam már babfasírtot, fent is van a honlapon, nekem nagyon ízlett. Igen, a titka valóban, hogy ügyesen és jól be kell fűszerezni. De hát a húsos fasírozottaknál sem a hús adja az ízt, hanem a finom fűszernövények. 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM