Szíves eperzselé – desszert természetes alapanyagokból






Nemsokára itt van anyák napja, és valami egyszerű, de ugyanakkor mutatós és egészséges desszert ötlettel szeretnélek meglepni Titeket kedves Olvasók!

Ezt a desszertet hamar összedobhatod más alkalomra is, akár másfajta formába öntve is (pl. kör alakú tortaformába), amennyivel ez nagyobb, úgy változik az alapanyagok mennyisége is.

Hozzávalók:

  • az alaphoz: egy kevés zabtejből visszamaradt zabrost és dió felesben, 1 teáskanál kakaópor, datolya, csipet vanília por,
  • a zseléhez: 1 csésze eper, méz vagy stevia por, 1 kávéskanálnyi agar-agar por, 3 evőkanálnyi víz

Elkészítés: Az alaphoz a datolyát aprítógépben datolyavajjá aprítjuk (tehát addig, míg vajszerű masszává áll össze). Utána ledaráljuk a diót. A darált diót összekeverjük a zabrosttal, hozzáadjuk a kakaóport, majd a datolyavajat. Az egészet összegyúrjuk és egy szív alakú forma aljára nyomkodjuk. (Én egy nagyobb szaggatóformát választottam erre a célra)

A zseléhez az epret egy kis mézzel vagy steviával összeturmixoljuk, majd pár evőkanálnyi vizet felforralunk és hozzáadunk 1 kávéskanálnyi agar-agar port. Megvárjuk, míg teljesen felolvad, és a turmixolt eperhez öntjük. Összekeverjük az egészet jó alaposan botmixerrel, majd ráöntjük az alapra. Hűtőbe tesszük, és pár percen belül meg is zselésedik az egész.

Tetszés szerint díszíthetjük. Én törökmogyorót és egy eperszeletet raktam rá, majd leöntöttem az egyik felét mézben elkevert kakaóporral, melyet megszórtam kókuszreszelékkel.

Nemcsak édesanyánkat, hanem szeretett párunkat is meglephetjük mindenféle alkalom nélkül … csak úgy! 🙂

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg bátran a facebookon is!

***

Megjegyzés:

Az alábbi képen az agar-agar port láthatod. Ez egy növényi zselésítő anyag, melyet zselatin helyett használnak azok, akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket, pl. zselatint sem, ami vágóhídi hulladékokból, inakból kivont kollagénszerű anyag. Az agar-agar port vörösalgából készítik, és a zselésedés eléréséhez csak elegendő csak nagyon kis mennyiséget használni belőle.

Én ezt a bio fajtát (Rapunzel) használom. Bioboltokban kapható.




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Szíves eperzselé – desszert természetes alapanyagokból”

  1. Helga szerint:

    Nagyszeru 🙂 ki fogom probalni, biztosan nagyon izletes.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezze a sütiket. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM