
A Legyen néktek eledelül II. számában találtam ezt a receptet, a tökmagpástétomot.
Ez is, mint a blogon lévő többi recept, kizárólag természetes alapanyagokból készült. Felvágottak, bolti kencék helyett remek választás lehet.
Az ízét kicsit szokni kell eme növényi pástétomnak, de megfelelő körítéssel, sok zöldséggel fogyasztva megállja a helyét.
Hozzávalók:
20 dkg morzsolt csemege kukorica, 20 dkg hántolt tökmag, 1-2 gerezd fokhagyma, bazsalikom ízlés szerint, fél citrom leve, 1 teáskanál himalaya só (vagy jódozott tengeri só) + víz szükség szerint
Elkészítés:
Turmixold el alaposan a kukoricát nagy teljesítményű turmixgépben, ha szükséges adj hozzá néhány csepp vizet. Ezt követően turmixold hozzá a többi alapanyagot is, hogy a massza homogén legyen.
Szépen díszítve tálalhatod, pirítósra, pászka kenyérre, puffasztott gabona szeletekre ideális kence.
Jó étvágyat!