Szeresd önmagad!

… és a testedet! Nem lesz nehéz!

A mai témánk, hogy máshogy tekints a saját testedre. Testünket kaptuk, a miénk, mégha nem is ideális a kinézete, neki köszönhetünk sok mindent.

Minden ember szervezete egy csoda. Egy “csodagép”, “csodaszerkezet” – amit a mi mindenható urunk a legnagyobb gondossággal tervezett meg. Próbál a lehető legjobban működni még akkor is, ha mi nem szolgálunk neki, nem segítünk. Ő sokáig hangtalanul csak teszi a dolgát, zokszó nélkül.

Azonban ő is tudja a határait. A mai civilizációs társadalomban sajnos a testünk ellen cselekszünk. Egészségtelen ételeket fogyasztunk, túlcukrozunk, sózunk ezerrel, műkajákat fogyasztunk, nem figyelünk a megfelelő vitaminbevitelre – ezt a részt már a múltkor áttárgyaltuk.
Saját testünk ellen vagyunk, akinek oly sokat köszönhetünk. Hálátlanok vagyunk neki! Nem a megfelelő “üzemanyaggal tápláljuk”, holott jobbat érdemelne.

Eszünk (már elnézést, bízom benne, hogy Te a kivétel vagy) mindenfajta mocskokat, és elvárjuk, hogy jól működjön. Holott sírni tudna (ha tudna).
De mivel sírni nem tud, ezért aztán különféle tünetekben kér segítséget tőlünk: allergia, magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás, szívbetegségek… stb.

A mai orvostudomány is sajnos csak a tüneteket kezeli, azonban nem derít fényt az okokra. Hiába vetetünk ki egy gennyes mandulát, az ok megmarad a testben (csak éppen nem tud kitörni … – majd kitör máshol).
Hiába nyomunk le egy vérnyomást, az ok változatlan. A lázat csillapítjuk, és nem a láz okát szüntetjük meg. Kezeljük a tüneteket, de a miértek és hogyanok már nem érdekelnek senkit…. 🙁

Nos, az elhízás is csak egy “tünet”, mellyel a szervezet segítséget kér. Ha beszélni tudna, valószínűleg kiáltana, valami hasonlókat:
– Kérlek, ne vigyél be annyi kalóriát a szervezetedbe, nem tudok megbírkózni vele!
– Kérlek, ne adj több cukrot (édességet, cukros üdítőt), nem tudom lebontani megfelelően és csak a májat fogja károsítani alkohol formájában!
– Kérlek, kevesebb húst és tejet, nem bírok a sok savval, amiket belém gyömöszölsz!
– Kérlek, tiszta vizet küldj folyadék gyanánt.
– Kérlek, próbáld belőlem kitisztítani ezt a sok méreg- és salakanyagot!
– Kérlek, egyél több zöldséget, gyümölcsöt, éhen halnak a sejtjeim!
– Kérlek, több rostot egyél, nem bírok elbánni a széklettel!
– Kérlek, mozogj kicsit többet, mert nem kapnak elég oxigént a sejtjeim!
– Kérlek, ápold a bőröd is megfelelően, mert fefülledek a hagyományos kozmetikumaidba, melyek savasítják a bőrömet!
– Kérlek, tisztíts meg, és törődj velem!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi pedig csak nézünk zsírpárnáinkra, és utálkozunk. Belenézünk a tükörbe, és a testünket szidjuk, nem magunkat. Pedig mi tehetünk erről, hogy ilyenek vagyunk. Senki más!
Akár tudatlanságból, akár kényelemből, akár hanyagságból, akár más okból.
Ne utáld a tested! Szeresd! Jobban, mint eddig!

Zsírpárnáid pedig eddig a lehető legjobb szolgálatot tették neked.
Megmentették az életedet Ha nem lenne zsír, valószínű a sok sav már szétmarta volna a testedet… A zsírsejtek azonban “becsomagolták” őket (mármint a savakat, méreganyagokat), így megmentve téged az egyéb betegségtől, kóroktól.

Most, hogy elhatároztad, hogy nincs többé szükséged a zsírpárnáidra, és teszel is érte, a szervezeted ezt meg fogja köszönni neked. Ő tudni fogja, hogy segélykiáltása meghallgatásra találd, ha megfelelően táplálod és a kedvére teszel.
Nézzük, mi is lesz a Te jutalmad!
– Szép, egészséges bőr, haj, köröm!
– Fittség, több energia, életerő!
– Karcsú test, ideális testsúly!
– Egészség!
– Problémamentesség, a betegségek elmaradnak, nem alakulnak ki!
– Boldog, erőben teli öregkor, hosszú élet!

JUTALMAD, HOGY SUGÁRZÓ, GYÖNYÖRŰ, FITT, KARCSÚ NŐ LEHETSZ!

Én azt hiszem, ezeknél nem is kell nagyobb ajándék, amit a testünktől elvárhatunk! És megéri változtatni! A végén több lesz a pozitívum, mint amennyi negatívum az egész úton volt.

A tested a tiéd, add hát neki meg mindazt a jót, amit megérdemel! Add neki ugyanazt, amit gyermekednek adnál!

A következő részben arról lesz szó, hogy miért is kell megfelelő információt szerezni a témában, azaz tanuld meg az egészséges életmódot!

Üdvözlettel:


Winklerné Vámosi Nóra
Fitt Nők.hu főszerkesztő
www.fittnok.hu
www.sikeresfogyas.hu

Kövess twitteren: http://www.twitter.com/fittnok

Kövess Facebookon: http://www.facebook.com/fittnok