Vadas mártás barnarizses rizskeverékkel






Igen, a vadas mártást is lehet hús nélkül élvezni. Míg a család spagetti tésztával ette, én viszont a barnarizses rizskeveréket választottam, mely három féle rizst tartalmaz (no, nem fehéret).

Rendkívül ízletes étel így is, nem kell nagy erőfeszítés hozzá, hogy így, ebben a formában elfogyaszd, ugyanakkor egészségesebb, mintha fehér tésztával, zsemlegombóccal, vagy hússal ennéd.

Hozzávalók:

3 dl barnarizses rizskeverék (barnarizs, vörös rizs és vadrizs), amit a zacskón névő utasítás szerint megfőzünk.

A vadas mártáshoz: 1 vöröshagyma, 2 sárgarépa, fél zeller, kb. 2 ek. kókuszzsír, 2 ek. barna nádcukor, só, bors, 1-2 babérlevél, 1 evőkanál vegamix (vagy bio zöldségleves kocka), 1 ek. mustár, kb. 3 dl tejföl, 1 ek. balzsamecet (vagy sima ecet, netán citromlé)

Elkészítés:

A vöröshagymát, répát, zellert aprító gépben apróra darálom. 2 evőkanálnyi kókuszzsíron megkaramellizálom a nádcukrot, majd a ledarált zöldségeket beleteszem, és kissé megpirítom. Felöntöm vízzel, majd sózom, borsozom és beleteszek a vízbe 1-2 babérlevelet, szórok bele egy kis vegamixet (vagy bele lehet helyette dobni a bio zöldségleves kockát). Az egészet pépesre főzzük, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ezt követően jól belekeverünk 1 evőkanál mustárt, tejfölt (ez helyett lehet magtejfölt is használni), és 1 ek. ecetet (vagy citromlét). Egyet forralunk rajta, és már készen is van.

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!