Valódi, finom, iható nyers rizstej barnarizsből






A neten kering sokféle oldalon egy rizstej recept, mely szerint tegyél fel főni egy kis rizst, majd folyamatosan szűrd le róla a vizet, addig, amíg a rizs “tejet” ad. Ez a rizstej. Ha még nem próbáltad ezt a receptet, akkor ne is tedd, mert ha a legenyhébben fogalmazok, akkor is pocsék.

Az eredmény egy nyúlós, sűrű rizsnyák lesz, ami tejnek nem igazán mondható. Van rá egy garasom, hogy akik közzétették ezt a receptet, azok sem próbálták ki.

Én olyan receptet szoktam itt közzétenni, amit ki is próbálok, és így bátran tudok ajánlani másoknak is. Ilyen ez a mostani rizstej recept is, aminek az ötlete Erikától származik. Nem kell a rizst megfőzni. Ez a titok. Csupán beáztatni. Én nem is tudom, milyen hálás vagyok ezért a receptért, mert az itthon készített magtejeim mellett bolti rizstejet szoktam venni (az összes bolti növényi tej közül ez ízlik nekem a legjobban), de ennek liter ára 550-600 Ft jelenleg. Ezzel az ötlettel havonta több ezer forintot tudok megtakarítani, éves szinten pedig több tízezer forintot. Egy emberöltőt nézve pedig több százezer forintot. Köszönöm Erika!!!!!! 🙂

No, ezért (is) kell szemfülesnek lenni és egészségblogokat olvasni! 🙂

A mostani recept anyag költsége ennek csak töredéke. Egy 500 grammos barna rizs ára márkától függően kb. 320-500 Ft között van. Vegyünk egy átlag 400 Ft-os árat. Ebből a rizsből bő 3 liter (akár 3,5-4 liter) rizstej készíthető. Matekozzunk egy kicsit: 400/3  = 133 Ft, és ha még hozzáadjuk a kb. 2 evőkanálnyi méznek az árát is, akkor is cirka 150 Ft-ból kihozható egy literrel. Ez nem drágább, mint a tehéntej.

A rizstej készíthető másfajta rizzsel is, pl. jázmin rizzsel igen finom aromájú tej nyerhető, de egészségre gyakorolt hatásai miatt inkább nem a csupasz, hanem a teljes értékű barna rizst ajánlom.

Lássuk akkor a medvét:

Hozzávalók: 1 csésze (kedved szerint 120-150 gramm) barna rizs, kb.  1 liter tisztított víz, csipet himalaya só, kb. 2 evőkanál méz

Elkészítés: A barna rizst mosd át alaposan, majd áztasd be egy napra vízbe. Másnap öblítsd le róla az áztatóvizet és turmixold össze kb. 1 liter vízzel. Szűrd le egy sűrű szövésű textílián. Ízesítsd himalaya sóval és mézzel (a megadott mennyiségek csak irányadóak, ettől eltérni lehet), de ezt a két komponenst se hagyd ki, ugyanis rendkívül jót tesz az ízének.

Én sem szeretek túl sok sót használni, de itt a rizstej nagyon megkívánja. Méz helyett használhatsz más édesítőt is: pl. xilitet, agavé szirupot, stevia port … stb.

Kakaónak nagyon finom, de gabonakávéba is teheted tejeskávénak, sőt, desszertek elkészítésénél is használhatod ugyanúgy, mint a hagyományos tejet.

Nem annyira krémes, tejszínes, mint a zabtej, viszont ízre van olyan finom. Sőt!!! 🙂

Hűtőben 2-3 napig eláll, ám egy kanalat rendszeresíts mellé, mert a kancsóból való kiöntés előtt mindig keverd fel jól, mert hamar leülepszik a sűrűje.

Kisfiam és férjem eddig nem itta a bolti rizstejet (nem tudom, mi bajuk volt vele, pedig az is finom), viszont most nagyon rákaptak erre. Sőt, férjem azt is mondta, hogy ezek után ezt ízlelve már meglesz tehéntej nélkül is! Hurrááá! 🙂

***

Ha elkészítetted, írd meg itt a hozzászólásoknál, hogy ízlett! 🙂

És persze meg szabad osztani a cikket a Facebookon is! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

89 hozzászólás to “Valódi, finom, iható nyers rizstej barnarizsből”

  1. Bridge szerint:

    Ez nagyon jól hangzik, tetszik is. Nekem csak annyi idegenkedésem van, hogy a gabonaféléket elvileg nem szabadna hőkezelés nélkül fogyasztani. 15 perc hőkezelés után lebomlanak az emésztést gátló anyagok.
    Ha a csírázási folyamat elindul, akkor már fogyasztható, de úgy érzem, egy nap után még csak fél úton van a dolog.
    Van egy előadás a blogom jobb oldalán hivatkozásban: Egészségtelen a szója? Annak a középrészén Tóth Gábor pl. nagyon jól elmagyarázza ezt.

    Remélem nem érzed bántásnak a fentieket. Nem annak szántam.
    Sőt meg szeretném dicsérni a blogodat, mert nagyon jó kis receptjeid vannak fenn, szépek a képek is, az egész mutatós. Szívesen böngészek rajta bármikor.

    Brigi

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Dehogy veszem bántásnak! :))) És köszönöm! :))) Örülök minden észrevételnek. A zabpelyhet és a gabonapelyheket is sokszor főzés nélkül fogyasztja az emberfia, meg a magvakat is csak úgy natúrban beáztatás nélkül. Tudom, hogy ez nem a legjobb módja, hiszen én is amikor csak tudok, előáztatom őket, hogy az enzimgátlók inaktiválódjanak. Ha gondolod, a rizst is lehet tovább áztatni.

  3. Anna szerint:

    Szia Nóra!

    Nekem bevált ez a recept és örülök, hogy újra tudok tejes ételeket készíteni magamnak. A tehéntej nem tett jót a bőrömnek a bolti növényi tejeket pedig nagyon drágának tartom.
    Ezt már többször elkészítettem és nagyon finom 🙂 Végre megtaláltam azt a barna rizst, amivel a legjobban sikerült.
    Más receptjeidet is kipróbáltam; jó dolgokat találok itt.
    Köszönöm.
    Anna

  4. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Nagyon örülök neki, hogy bejött ez a recept. Én is másnaponta készítek belőle, egyik nap házi zabtej van nálunk, másik nap házi rizstej. Milyen fajta barna rizzsel készíted? Érdekelne …

  5. Vigh Tibor szerint:

    Szép napot kivánok, megpróbaltam a rizstej receptet. BashmatiBarna rizst használtam, de szörnýű íze lett. Savanyú ihatatlan lett. Talán hidegen kell tartani aztatás kozben? Vagy más fajta rizs kell?

  6. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Tibor! Nem tudom, mi lehetett a probléma. Én sima barna rizsből csináltam, de nem gondolom, hogy a rizs fajtájával lenne probléma. Édesítőt tettél bele? Mézet vagy xilitet? Igen, ebben a meleg időszakban már én is be szoktam tenni a hűtőbe, ha egy napnál tovább áztatom, mert megbuggyanhat.
    Legyen szép napod! 🙂
    Nóra

  7. zemplényiné marika szerint:

    Nekem ugyan még semmiféle tapasztalatom nincs a magtejekkel kapcsolatban, de olyan lelkesedéssel írtatok róla, hogy meg kell próbálnom. Sajnos a tejféleség nekem kedvencem, egyedűl lévén, ritkán készítek főt ételt, ha éhes vagyok csak egy gyors tejeskávé vajaskenyérrel és kész. Nem szívesen pepecselek ilyen-olyan készítményekkel, inkább egy nyers répa, karalábé, vagy leginkább valami gyümölcs meg dió. Ildikó receptjeit szívesen olvasom, némelyiket kipróbálom, aztán ennyi…. A konyha nem az én világom, inkább a kert. De most rákaptam valamire. Minden reggel szedek egy marék lucernát, amit tavaly vetettem, meg 2-3 gyermekláncfű levelét, esetleg 1 db vadkender levelét meg még körülnézek a kertben, ugyan mit is kívánnék. Mindezt össze turmixolom egy kis pihent!!! vízzel, ja és teszek még hozzá őrőlt szőlőmagot, lenmaglisztet, de csak keveset. Eleinte ízetlennek találtam, de most kezdem felfedezni az aromáját. Azt gondolom, hogy tele van energiával. Ti mit gondoltok erről?
    Marika

  8. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Én azt gondolom, hogy szuper vagy, Marika! :)))) A zöld turmixok nagyon táplálóak, akárcsak a nyers zöldségek. Csak így tovább! :))
    Üdv:
    Nóra

  9. Szépfalusi Rita szerint:

    Szia!

    Nagyon tetszik az oldal,szinte kisgyermeki rajongással böngészem:)
    Sok receptet ki fogok próbálni,többek közt a rizstejet is
    Egy kérdésem lenne:Nekem itthon Riceland előgőzölt barnarizsem van,szerinted az probléma?
    Válaszod előre is köszi:Rita:)

  10. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia Rita! Örülök, hogy tetszik a honlap.
    Az már nem nyers, de nem baj! 🙂 Használd nyugodtan! 🙂

  11. Juhász Kata szerint:

    Szia!

    Én is megcsináltam a rizstejet. Nem ittam még ilyet, se boltit se házit, úgyhogy nem tudom milyen ízűnek kellene lennie. De szerintem elég jó lett. A kérdésem az, hogy a visszamaradt sűrű rizspépet mire lehet felhasználni. Mondjuk zöldség fasírtba? Van valamilyen ötlet ezzel kapcsolatban?
    Kata

  12. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Persze, mehet fasírtba, vagy édes desszertgolyókat is készíthetsz belőle. Örülök, hogy ízlik.
    Bár én inkább a zabtejnek a maradványát szoktam/szeretem felhasználni, az valahogy jobb, nem olyan “bökős”, mint a barna rizsé. 🙂

  13. Horváth Katalin szerint:

    Szia Nóra!
    Először is szeretném megköszönni,ezt a csodás blogot,nagyon nagyon jó:-))
    Elkészítettem a magtejek közül a mákosat ami nagyon finom lett illetve a barna rizseset.Ez utóbbinak sajnos lett egy nagyon rossz keserű utóíze,nem tudom hogy mit ronthattam el.Tettem bele mézet,amitől finom édes lett,viszont a végén az a fanyar íz nagyon rossz.Kunsági barna rizst használtam és mielőtt leszűrtem volna már akkor eléggé szagos volt a beáztatott rizs.Lenne esetleg valamilyen ötleted hogy hol hibázhattam?
    Köszönöm.

  14. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Katalin!
    Örülök, hogy a máktej ízlik, ezt a barnarizsest nem tudom, hol rontottad el. Lehet, hogy nem nálad van a hiba, hanem a rizsben, nem kellene keserűnek lennie. Talán előtte jól öblítsd át, vagy próbálj meg más márkájú rizst használni. Hántolt zabból is próbáld ki, nekem az az egyik kedvencem, és még a kókusztej.
    Jó próbálkozást! 🙂
    Nóra

  15. Teodóra szerint:

    Szia!
    Én imádom a bolti rizstejet csak tényleg elég drága. A neten olvasgattam ,hogy hogyan lehet házilag készíteni. A sok negatív hozzászólás mitatt nem mertem elkészíteni. A mai nap megtaláltam a blogodat és kíváncsi vagyok ,hogy milyen a te recepted alapján. Sima fehér rizsből nem lehet készíteni? A boltin olvastam a hozzávalóknál ,hogy olajat (talán napraforgót) tartalmaz. Ebbe tehetek? ÉS tényleg olyan íze lesz mint a boltban kaphatónak?:)

  16. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Igen, ha jól ízesíted, akkor olyan. 🙂 Viszont fogyasztás előtt fel kell majd keverni, mert hamarabb leülepszik. Lehet, sima, fehér rizsből is készíteni, jázmin rizsből pl. nagyon finom, de a fehér rizs már nem teljes értékű, barnából egészségesebb. 🙂

  17. Györgyi szerint:

    Szia,

    Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy mennyi lehet ezeknek a tejeknek a szénhidrát tartalma, cukorbeteg diétája miatt szeretném kiszámolni. Konkrétan mind érdekelne, igaz még csak egyet próbáltam kókuszból, de az isteni finom volt, így a többit is ki szeretném próbálni, de a rizsnek és a zabnak önmagában nagy a ch tartalma, ezért nem tudom,h. ez mutatkozik-e a tejben?

    Előre is közi, szuperek a receptek, örülök,h. Rád találtam:)

  18. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Kedves Györgyi!
    Sajnos passz!!!!

  19. Lucapoca szerint:

    Szia Nóri!

    Ismét felbukkantam. Kipróbáltam ezt a rizstejet sima bolti fehér rizsből, mivel a barna rizsünk fogyóban. Az eddig próbált receptekhez képest, amelyeket a neten találtam, nagyon jó eredményt értem el ezzel a rizstejjel, de valahogy mégsem az igazi. Nekem nagyon kiérződik az a nyers íze. De nem adom fel, már a bocik miatt sem!:-)

    Ki szeretném próbálni a többi tejet is, illetve ezt a rizstejet annyiban módosítva, hogy megfőzöm. Szerinted butaság lenne? Vagy akkor már veszít a tápértékéből?

    Válaszodat és fáradozásodat előre is köszönöm!!!:-)

  20. Tettél bele mézet és csöpp sót? Úgy megfelelő. Én igazából ezeket a tejeket önmagában nem szoktam inni, hanem pl. turmixokba keverem néha vagy gyermekeim ebből isznak kakaót. Próbáld ki úgy is, úgy lehet, hogy nem érzed a nyers ízét.
    Főzve is kipróbálhatod, de úgy szerintem nyákos lesz.

  21. B.Detty szerint:

    Szia Nóra!

    Megcsináltam….hááát…lehet, hogy túl erőteljesre ízesítettem, talán kevesebb só és méz (ráadásul nem hársméz, talán xilittel jobb lett volna) kellett volna bele.
    Még nem adom fel, de ez most nem lett olyan isteni, mint a többi próbálkozásom.:-(
    De ez nem veszi el a kedvem.:-)

  22. Ági szerint:

    Szia!

    Kipróbáltam, és nekem ízlik. Kevéssel kezdtem (illetve az első adagot nekem is sikerült megbuggyantani). De ezt most hűtőbe tettem, és szerintem jó lett. Köszi!

  23. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia Ági!
    Örülök neki! :))))

  24. Eszter szerint:

    Kipróbáltam a rizstejet, mézzel édesítettem, de sajnos nem lett finom… A boltit imádja a lányom, ez viszont tényleg ihatatlan lett… Majd kipróbálom mégegyszer, hátha.
    Viszont a rizspépet felhasználtam, tettem hozzá tojást, joghurtot (vizet is lehet), és grízt, és gombócokat gyúrtam belőle, amit forró vízben kifőztem. Na ezt imádták a gyerekek, olyan lett, mint a túrógombóc!

  25. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Hmmm… sajnálom, próbáljátok ki akkor a nyers zabtejet. Ugyanez csak egész zabszemből. De barna rizs helyett készíthető jázmin rizsből is, az talán kicsit finomabb, ugyan nem egészségesebb.

  26. Ági szerint:

    Újabban keverem a zabot rizzsel, már az áztatásnál is, együtt turmixolom, és kevert tejet készítek. Szerintem sokkal finomabb, kiegyensúlyozza egymást a rizs “nyers” íze és a zab töménysége.
    A jövő hét programja a cini minis… :))
    Rendszeres visszatérő látogató vagyok, köszönöm a sok infót!
    Ági

  27. Ilka szerint:

    Szia
    Én is kipróbáltam de nekem annyira nem sikerült. A boltihoz képest elég rossz íze lett . Igaz hogy én nem raktam bele mézet meg semmilyen édesítőt csak egy kis sót ( mivel semmi édeset nem ehetek), lehet hogy emiatt nem lett jó . Szerintem maradok a boltinál, de azért köszönöm a receptet 🙂

  28. Vámosi Nóra szerint:

    Kedves Ilka! Próbáld meg egy csöpp steviával édesíteni, hátha …. 🙂
    Az édes íz kicsit lágyítja, finomítja az ízét.

  29. Kovács Viola szerint:

    Szia Én kipróbáltam a kókusztejet nagyon finom lett.Úgy készítettem ahogy a recept írta,kb:3 dl lett belőle.tetején ott maradt a kókusz zacc.Azzal mit lehet csinálni?Ma kipróbálom a rizs tejet is majd beszámolok róla milyen lett.Tejérzékeny vagyok meg a kis fiam is úgyhogy nagyon örülök a recepteknek!!További jó munkát!Viola

  30. Vámosi Nóra szerint:

    Kedves Viola!
    Örülök, hogy ízlett. A tetején kókuszzsír marad, ezt lehet arcápoláshoz használni, vagy süteményekbe “zsírként”.
    A megmaradt kókuszreszelékből (szárazanyagból) kókuszlisztet tudsz készíteni úgy, hogy megszárítod, és kávédarálóban megőrlöd. Ezt szintén felhasználhatod pl. süteményekhez.

  31. Blanka szerint:

    Szia!

    Látva a hozzászólásokat, kicsit félve, de ma megcsináltam én is és nagyon finom lett! Szerintem pont olyan, mint a bolti, vagy talán még annál is jobb.
    Nagyon örülök, hogy megtaláltam a blogodat és hogy ezeket a drága italokat ilyen egyszerűen el lehet készíteni.:) Köszönöm!

  32. Betti szerint:

    Kedves Nóra!

    16 hónapos kisfiam most 1 hónap tejmentes “diétán” van, mert lehet, hogy a tej miatt ekcémás, ezért én is elkészítettem a rizstejet.
    Meg szeretném kérdezni azt, hogy azzal hogy leöntjük az áztató vizet, akkor nem-e az értékes hatóanyagokat, vitaminokat is kiöntjük ezzel?
    Illetve mennyire sokáig kell turmixolni a rizst az 1 liter tisztított vízzel? Én kb. 5 percig turmixoltam és lehet ezzel rontottam el, mert szűrés után teljesen olyan volt a tej, mintha csak víz lett volna…
    Mit ronthattam el? 🙁

  33. Viki szerint:

    Szia!

    Azt szeretném kérdezni, hogy 7 hónapos baba szerinted ihat ilyen tejet? Szokott kapni barnarizst, de így áztatással – főzés nélkül nem mertem még adni neki. Mindenképpen szeretnék valamit tápszer helyett :S
    Köszönöm!

  34. Vámosi Nóra szerint:

    Kedves Betti!
    Nem tudom, milyen teljesítményű a turmixgéped, de én nem szoktam 5 percnél tovább turmixolni. Kb. ennyi. 750 wattossal turmixolom. Lehet, hogy azért lett vízíze, mert nem voltak jók az arányok, kevés rizst áztattál adott mennyiségű vízzel. Próbáld meg több rizzsel, vagy próbáld ki a zabtejet, amit ugyanígy kell, csak egész, hántolt zabszemből. Ennek krémesebb, testesebb íze van. De a mandulatej és jó megoldás, és finom.
    Az áztatóvizet a magokról le kell önteni, nem használható fel, mert ebben lehetnek enzimgátlók, amik a magokból származik, az pedig nehezíti az emésztést.

  35. Vámosi Nóra szerint:

    7 hónaposnak nem ajánlanám. Nem hiszem, hogy tartalmazza azokat a vitaminokat, amikre ilyen korban szüksége lehet. A házi mandulatej (héj nélkül) jobb megoldásnak tűnik, ha nem allergiás a baba, de ezt a témát inkább beszéld meg védőnővel vagy gyermekorvossal.

  36. Ildikó szerint:

    Kedves Nóra!
    Rizslisztből nem lehetene esetleg? Ugyanúgy áztatnám egy napig leszűröm és újabb vízzel turmix?

  37. Vámosi Nóra szerint:

    Lehet, hogy lehet, nem tudom, én az egész magvak híve vagyok. 🙂

  38. Gabi szerint:

    SZia!
    Én épp most csináltam meg, a nők lapja cafén találtam a receptet, és az lenne a kérdésem h az első áztatóvizet szerintetek miért kell leönteni, olyan finom rizsillata van, ha azzal turmixolnám lehet h még finomabb lenne. Talán így tovébb eláll, vagy kiázik vmi rossz anayg a rizsből, amit el kell önteni? Köszi! Nekem egyébként jobban ízlik a bolti, csak nem értem egyszerűen, mitől édes, ha az összetevők szerint 11 % rizsen, növényi olajon és són kívül nincs benne más. Több gyártót is megnéztem és mindegyikhez ez van írva (BioIsola, The Bridge, Biopont)

  39. Vámosi Nóra szerint:

    Gabi!
    Az áztatóvizet a magokban lévő enzimgátlók miatt kell kiönteni, nem csak a rizsnél, hanem az összes többi magnál.
    A boltit én sem tudom, mitől édes, ha tényleg csak ezeket írják rá. 🙂

  40. Nóri szerint:

    Kedves druszám!

    Remélem, nem gond, hogy így szólítalak meg. 🙂 Nagyon-nagyon hálás vagyok neked a receptekért, köszönöm!
    Mindkét gyermekem tej-tojás-szója allergiás, és teljes nulldiétát tartunk emiatt. Plusz a hasamban figyel a kistestvérük, akit elvileg szintén nem tanácsos tejtermékekkel terhelnem. Szóval mindannyian nagyon szeretjük a tejet, és ezért most nagy öröm, hogy cipekedés, meg havi x ezer forint kiadása helyett meg tudjuk oldani itthon a magtejkészítést! 🙂 Kipróbáltam már a zabtejet (szinte rögtön elfogyott, a lánykám 2 napja követeli rajtam), kókusztejet (szintén imádták), ma rizstej készült Kunsági barna rizsből, és teljesen jó lett!
    Írom mindezt úgy, hogy régebben volt gabonatej készítő gépünk, de el kellett adjam, mert nem itták a tejeket… ezeket meg vedelik!
    S a legjobb: egy 180 w-os botmixerrel készítem mindet, gyönyörűen viszi a rizst is. 😀
    Tényleg nagyon hálás vagyok, még egyszer köszönöm!

  41. Mák Piroska szerint:

    Sziasztok!

    Gondoltam, jelzem nektek, hogy kis országunkban megjelent egy növényi tej készítő automata, ami egyszerűen szuper. Nem csak gabona tejeket, hanem zöldség-és gyümölcskrémleveseket és rizspudingokat, püréket, gyümölcsleveket is lehet benne készíteni.

    Bővebb infót itt kaphattok róla: http://www.gabonatej.hu
    A helyszínen kóstolni is lehet.
    Én nagyon örülök, hogy rátaláltam és vettem egyet.
    Bátran ajánlom mindenkinek!

    Szép napot nektek! Piroska

  42. Vámosi Nóra szerint:

    Köszönöm a kedves szavakat, Nóri! Aranyos vagy!
    Nagyon örülök neki, hogy ízlenek a gyermekidnek! 🙂

  43. Anna szerint:

    Köszi a rizstej receptet, örülök, hogy rátaláltam erre a “hiteles” oldalra. Én egyszer zabtejet készítettem, aminek itt a neten találtam a receptjét, de azt is főzni kellett és egy nyákos valami lett az eredménye. Ízre nem volt rossz, de én kávéhoz szerettem volna tejet, amivel kiválthatnám a kávéporokat, mert iszonyat mi van bennük. Ezt már mindjárt ki is próbálom, remélem sikerrel járok. Üdvözlettel: Anna

  44. Kovacs Dora szerint:

    Szia
    Megcsináltam a receptet, de nem lett túl jó, nagyon víz ízű a boltihoz képest,az arányokat biztosan nem rontottam el, nem tudom mi lehet a baj , vagy ilyennek kell lennie?
    Üdv.:Dóri

  45. Vámosi Nóra szerint:

    Szia Dóri!

    Lehet, hogy akkor ez nem a Te “tejed” lesz. Egyébként én kétféle barnarizzsel is kipróbáltam, az egyik ízlett, a másik nem, azzal kicsit híg, és gabonásabb íze volt. A zabtej krémesebb, talán próbáld ki azt. Ugyanígy készül, egész, de hántolt zabszem beáztatásával.
    Nóri

  46. Mészáros Eszter Nóra szerint:

    Kedves Nóra!
    Körülnéztem az oldalon, és csak gratulálni tudok!:)
    A rizstej recept nagyon hasznos volt számomra, mivel egy hónapja derült ki, hogy nem ehetek semmilyen állati fehérjét, de a tejet szeretem.
    Most megyek, és ki is próbálom.:)
    Üdv, Eszter

  47. Veres Amanda szerint:

    Szia. Szeretném elkészíteni a rizstejet, de kissé körülményes vagyok. 🙂 A kérdésem az lenne, hogy az áztatóvizet kiöntöm, vagy felhasználom? Köszönöm a választ!

  48. Vámosi Nóra szerint:

    A mag- és gabonatejek áztatóvizét ki kell burítani, nem szabad felhasználni.

  49. Lukécs Bea szerint:

    Nekem annyi a kérdésem, bár nyilván nem próbáltad még, de mit gondolsz, ha van egy házi malmom, nem érdemes előtte megőrölni a rizst? és akkor talán jobban felhasználódik.

  50. kevilla szerint:

    Szia! Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a honlapra! Mostanában készítek növényi tejeket. A kérdésem az lenne, hogy egy nap hány pohárral szabad meginni belőlük? Jóból is megárt a sok elvén kérdezem.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM