Victoria Boutenkoban nem lehet csalódni. Nagyon tetszett nekem korábbi, A nyers étel csodája című könyve is, ami nagyszerűen leírja, hogy mi az előnye a nyers étrendnek. Egyik kedvenc könyvemmé vált.
Gitta blogjában láttam először Victoria Boutenko Magyarországon megjelent második könyvét, A nyerskonyha legjobb receptjeit. Amint megláttam, egyből tudtam, ez nekem KELL.
Nyomban rákerestem az interneten, és meglepetten tapasztaltam, hogy már online könyvesboltokban is kapható.
Hogy lehet, hogy én ezt eddig nem vettem észre!!! 🙂
A tegnapi napon érkezett meg a könyvvel a futár, olyan izgatottan bontottam a csomagot, mintha valami hatalmas kincset rejtegetne a karton csomagolás. Elégedetten fogtam kezembe a könyvet, és belefogtam az olvasásába.
Hát, ezidáig még nem fordult elő velem soha, hogy egy szakácskönyvet, az első betűjétől kezdve az utolsó betűjéig együltő helyemben elolvasok. Most azonban annyira elmélyedtem a könyvben, a csodálatos, részletes illusztráicókban, hogy még a családomnak készített mai ebédem is majdnem kifutott, odaégett … 🙂
Lenyűgözött. Nem túlzottan sok recept található a könyvben, az viszont teljes részletességgel, rengeteg színes képpel, az ételkészítésről készült fázisfotókkal.
Ki fogom próbálni talán az összes receptet belőle.
A könyv hátulján lévő információ:
„Az élő, azaz nyersételek fogyasztása – számos jótékony hatásának köszönhetően – hazánkban is egyre növekvő népszerűségnek örvend. Az új táplálkozási irányzat úttörőjeként ismert Victoria Boutenko családjával együtt 1994 óta él nyers ételeken. A döbbenetes gyógyulásokról leírt tapasztalatai ezrek életét változtatták meg, s rávezették olvasóit az egészséghez vezető útra.
Ezúttal családja legféltettebb kincseként őrzött receptjeit adja közre. A kötetben bemutatott, ínycsiklandó ételek között találhatunk többek között dzsemeket, pogácsákat, levest, kekszeket, mandulatejet és csokoládétortát is. A szerző részletes magyarázatok mellett színes fotókkal dokumentálja az ételkészítés egyes lépéseit. Sok esetben még további receptváltozatokkal is szolgál, ugyanakkor arra biztatja olvasóit, hogy az ételeket saját ízlésüknek, illetve életvitelüknek megfelelően alakítsák.
A receptleírások mellett Victoria nemcsak az ételek elkészítéséhez szükséges eszközöket és hozzávalókat ismerteti, hanem fontos táplálkozási tanácsokat is ad.”
Véleményem szerint az itt jelenlévő recepteket nemcsak azok fogyasztják majd jó ízzel, akik kizárólag nyers étrendet követnek, hanem azok is bátran elkezdhetik belevetni magukat a nyers ételek készítésének tudományába, akik eddig még nem ügyeskedtek a nyers ételek készítésében.
Ha belekukkantasz a könyvbe, biztosan kedvet kapsz ezekhez az ínycsiklandó, vitamin- és enzimgazdag élő, nyers finomságokhoz. A legfontosabb élőétel-receptek elkészítését ismerheted meg lépésről lépésre.
***
Neked már ott van talán a könyvespolcodon? Készítettél már belőle valamit? Mi a véleményed?