Isteni finom, és gluténmentes is. Annak ajánlom, aki szeretne percek alatt összedobni egy finom ebédet. Nem kell bele rántás sem, mert a lencse besűríti a főzeléket. Kicsit már rágni tudó bébiknek is adható bátran, ez esetben mellőzzük a szójaszószt.
Vörös lencsés receptet a blogomban még itt találsz:
Zabpelyhes lencsefasírt chia maggal
Hozzávalók: egy csésze vöröslencse, diónyi nagyságú kókuszzsír, fél fej vöröshagyma, himalaya só, szójaszósz (ez utóbbi nem kihagyandó, isteni finom ízt ad neki)
Elkészítés: A vörös lencsét megmossuk. A kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd kis vízzel felengedve megdinszteljük. Rádobjuk a vöröslencsét, és kissé megsózzuk (nem teljesen, mert a szójaszósz még „sósítani” fog rajta), majd felöntjük kb. 2-2,5 szeres mennyiségű vízzel. Fedő alatt 8-10 perc alatt puhára főzzük az egészet, majd ízesítjük a végén szójaszósszal.
A szójaszószból én a Shoju fajtát használom, igazán pikáns, enyhén füstös-sós ízt ad a főzeléknek. Sőőőt, egy csipetnyit szórtam a főzelékbe a Jucus által küldött indiai fűszerkeverékből is. Talán attól lett ilyen finom, és bizony ebédidőre már kicsit megcsappant a mennyiség a folyamatos kóstolgatástól.
Jucus, ha esetleg olvasol, köszönöm a fűszert még egyszer! 🙂 és sok-sok szívecske Neked!
A tetejét madársalátával díszítettem (ami már sajnos egy kicsit meglöttyedt) és szezámmagot szórtam rá.
Ha velem tartasz, hamarosan egy újabb vöröslencse receptet osztok majd meg, aminek pont ez a főzelék az alapja kicsit sűrűbb kivitelben. Addig is lehet találgatni, hogy mit terveltem ki belőle! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Örülök ennek a receptnek is, főleg azért, mert éppen a napokban kaptam egy tasak vörös-lencsét, és elöszőr úgy készítettem el, ahogyan a hagyományos szürke-lencsét szoktuk. Na, most már tudom, hogyan lehet másként is.
Köszönöm
Marika
Szia Nóri! 🙂 Méghogy olvasom e, hát persze!!! Isteni lehetett a főzeléked, én is nagyon-nagyon szeretem a vöröslencsét. Nem csodálkozom, hogy a kitálalásnál már csak a maradékot tudtad kiporciózni:) Kíváncsi vagyok, mi vár ránk a követező részben! 😉