Vöröslencse leves, jó fokhagymásan






Egy kis meleg levest kívántam ebédre, ez most nem nyers, de nagyon finom.

Nincs különlegessége, ugyanúgy készül, mint pl. a bableves vagy borsóleves egy kis reformítással

Annyit reformítottam rajta, hogy tényleg nagyon pici rántást kapott: olívaolajban pirított teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, és nem tettem bele tésztát.

Hozzávalók: vöröslencse, olívaolaj, teljes kiőrlésű tönkölyliszt, fokhagyma (jó sok), só, sárgarépa, fehérrépa, petrezselyem zöldje, zeller zöldje, 1 kocka DM-es zöldségleves kocka (élesztő, ízfokozó, és adalékanyag mentes) vagy házi vegeta, pirospaprika, (+ bátraknak egy kis csipet indiai fűszerkeverék)

Elkészítés: Úgy, mint a hagyományos leveseket: A répákat feltettem sós vízben főni, hozzádobtam a DM-es zöldségleves kockát, addig főztem, míg a répa majdnem megfő. Ekkor hozzáadtam a petrezselyem- és zeller zöldet, valamint a vöröslencsét, és hagytam, míg a vöröslencse is megpuhul.

Közben olívaolajon egy kis tönkölylisztet megpirítottam, fokhagymát reszeltem rá, bepirospaprikáztam, felöntöttem vízzel, és a csöpp rántást a levesbe borítottam. (Nem kell sok rántás, tényleg csak egy csöpp).

Még reformosabb módon is készíthető, ha kiveszünk egy kicsit a megfőtt vöröslencséből, és azt turmixoljuk össze fokhagymásan, szóval: saját magával sűrítjük. Pirospaprikát és a többi fűszert természetesen ugyanúgy hozzáadjuk.

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!