Zabfasírt






Ezt még néhány héttel ezelőtt készítettem, és a fényképeim között szemlélődve láttam, hogy jéé, ezt a receptet még nem osztottam meg Veletek.

Most, hogy ilyen meleg van, nem kívánom az olajban sült dolgokat. Szinte egész nap turmixozok, nagyon jól esik.

Ezt a fasírtot hagyományos magyaros ízesítésben készítettem el.

Hozzávalók: házi zabtejből megmaradt zabrost, fokhagyma, himalaya só, őrölt piros fűszerpaprika, bors, lenmag, víz

Elkészítés: A lenmagot megőröljük, és hozzáadunk annyi vizet, hogy kicsit hígabb, de kocsonyás massza legyen. Míg a többi hozzávalót összekeverjük, addig dagadhat, sűrűsödhet. A zabrostot a préselt fokhagymával, sóval, borssal és fűszerpaprikával összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojás-ként (azaz kötőanyagként) használt lenmagos masszát. Jól összegyúrjuk, majd kókuszzsíron kisütjük.

Tipp: még sütés előtt bele lehet forgatni szezámmagba, vagy a fasírtba gyúrni, én sajnos ezt a műveletet most elfelejtettem. 🙂

Összevagdalt paradicsommal, uborkával, olívabogyóval, retekkel és nyers borsószemecskékkel tálaltam.

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!