Házi zabtejből visszamaradt szárazanyagból most nem fasírt gombócokat készítettem, hanem fél ujjnyi laposra elnyújtottam az aszalógép lapján, nem aszaltam meg teljesen, csak annyira, hogy ne ragadjon, és kicsit összeálljon.
Nagyon finom volt, uborkát töltöttem bele, de lehet avokádós vagy magtejfölös öntettel is meglocsolni még pluszban. Uborka helyett használhatsz még csíkokra vágott sárgarépát, karalábét … stb.
Hozzávalók: zabtejből megmaradt szárazanyag, fokhagyma, vöröshagyma, só, bors, őrölt piros paprika, kis őrölt lenmag
Elkészítés: A lenmagot megőröljük, és egy kis vízzel masszává alakítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd az aszaló lapjára kiterítjük, mintha nyers krékert készítenénk.
Ha tovább aszaljuk, készülhet belőle fasírt ízű kréker is, melyet ugyanúgy használhatsz fel, mint a többit. 🙂