Házi zabtejből megmaradt anyagot használtam fel az elkészítéséhez, de természetesen lehet áztatott és összeturmixolt egész zabszemből is, magokból (kesudió, napraforgómag, dió) is elkészíteni.
Nagyon finom, ajánlom kenyérre kenve, vagy zöldségekkel mártogatósnak, zöldségekbe töltve, esetleg ahogy én ettem: nyers cukkiniszeletekre kenve.
Hozzávalók: zabtejből visszamaradt szárazanyag, fokhagyma, őrölt pirospaprika, kis vöröshagyma, pici bors, kis magtejföl, himalaya só
Elkészítés: A zabtejből visszamaradt szárazanyagba belekeverjük a hozzávalókat, és már készen is vagyunk. 🙂
Nyers cukkini karikákra kentem, majd tettem rá paradicsomot, és aprócska kockákra szelt uborkát,
retket és piros húsú kápia paprikát.
Nyers karalábé és sárgarépa csíkokkal mártogatósként:
Elso szamu hazi kedvencce lepett elo ez a kence. 🙂