Zabpelyhes chia palacsinta






Reform palacsinta chia maggal zabpehelylisztből. Ismét egy vegán recept. Bár palacsinta téren mostanában aszalt gyümölcslapokat fogyasztok mandulatúró vagy más töltelékkel, ez is a családnak készült, de természetesen azért én is ettem belőle.

Nincs benne tej, és tojás sem, no meg a fehér liszt is száműzve.

Hozzávalók: zabpehely liszt és teljes kiőrlésű tönkölyliszt 2:1 arányú keveréke, himalaya só, víz, 4 evőkanál chia mag, 2 evőkanál zabpehely, kis kókusz olaj

Elkészítés:

A szokásos palacsintatésztához hasonlóan elkészítjük, azaz összeturmixoljuk a zabpehely lisztet, teljes kiőrlésű lisztet, zabpelyhet, sót, kis kókusz olajat, chia magot annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk.

Egy palacsintasütőben felforrósítunk egy kis kókusz olajat, majd kisütjük benne a palacsinták mindkét oldalát.

Mandulatúró töltelékkel tálaltam, a tetejére a csokis öntet pedig nem más, mint agavé szirupban elkevert kakaópor (de lehet mézbe is keverni, ez esetben kicsit émelygősebb, édesebb).

Vigyázat!

Ez a fajta palacsinta lágyabb és törékenyebb, mint hagyományos társa, így a megfordítását is óvatosabban végezd.

Sütés közben előfordul, hogy sűrűsödik a massza a chia magtól, nyugodtan töltsd utána vízzel.

Ízre hasonló, de vastagabb, rusztikusabb, tápanyagokban gazdagabb.

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!