Ne ijedjetek meg, nem fasírt! Tej-, tojás-, fehér liszt-, és cukormentes zabszeletet sütöttem ma.
Nem sikerült ropogósra, de vigasztalt ez a mondat kisfiamtól:
„Anya, ez tényleg nem ropogós, de mennyei!” – Na, hát ha ő mondja … neki elhiszem. 🙂
Hozzávalók: 1 csésze zabpehely, 1 csésze barna rizsliszt, 2 evőkanál kókuszzsír, 2 evőkanál méz, xilit ízlés szerint, 3/4 csésze nagy darabokra aprított dió és mandula keveréke, 3/4 csésze aprítógéppel felaprított aszalt gyümölcs (nálam aszalt áfonya és aszalt sárgabarack volt, de lehet másból, pl. datolyából, mazsolából, fügéből is … attól függően, hogy mi van otthon), fél kávédarálónyi arany lenmag, 1 evőkanál barna lenmag
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba tesszük, majd összekeverjük az arany lenmag kivételével. Az arany lenmagot kávédarálóban ledaráljuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy tojás sűrűségű massza legyen. Ezt összekeverjük és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
Kezünkkel kis golyókat formálunk, majd sütőpapírra lapítjuk őket, és alacsonyabb hőfokon sütjük-szárítjuk.
Mint említettem, nem lesz ropogós, de mégis finom és előnye, hogy természetes alapanyagokból készül.
u.i: Ha valaki tud egy igazi ropogós egészséges keksz receptet, legyen szíves leírni nekem ide a hozzászólásokhoz, mert nagyon vágyok rá! 🙂 Köszönöm!
Köszi a tippet!
Szia! Nagyon finom lehet 🙂 de mennyi az a fel kavedaralonyi arany lenmag? 🙂 koszi!
Szia! Súlyra nem mértem le, a kávédarálót félig tettem lenmaggal, és azt daráltam le. 3-4 evőkanálnyi lehet – másképp kifejezve. 🙂
Koszi! Ki fogom probalni 🙂
Szia,
Én is szoktam hasonlo édességet csinálni és szeretek kísérletezni az ízekkel. Én natur zabpehelyt 3dl pohárral, örölt diót, (mákot), aszalt gyümiket, étcsokit darabolva, sima lenmagot szemesen és őrölve ,oliva olajat, esetleg ha van itthon kókusz reszeléket 3 ek mézet keverek össze pici vízzel össze állítom golyókat csinálok és kanállal szétlapítom. De én ropogósra szárítom. Csináltam már csiliset is mert a férjem szereti az erős és az édes ízt együtt. csili por vagy akár szárított paprika belemorzsolva.
Kösziiiii! 🙂
Ha ropogós, akkor jöhet! És ilyen fincsi alapanyagokkal csakis jó lehet! Kipróbálom! 🙂