Búzafüvet a legjobb frissen préselt változatban fogyasztani, melyhez egy búzafűprés szükséges.
Régebben ittam is, de tavaly tavasztól nem kívánom egyáltalán, nem megy le, megszokni sem tudom.
Ezért gondoltam, hogy kipróbálom por alakban.
Bár véleményem, hogy ilyen formában, mégha élő szárítmány is, de mégsem lehet tőle olyan csodás hatást várni, mint a frissen préselt verziótól. Így értéke talán a többi zöld növényből készített zöld poréval egyenlő.
A búzafű por a frissen préselt lével ellentétben nem kellemetlen ízű, iható akár vízzel összekeverve, akár zöld turmixokba téve.
Ami viszont különösen tetszett, hogy míg az én itthon szárított zöld poraim zöld turmixba kerülve barnás színűek lesznek, a búzafű pornak csodás zöld színe marad… talán a szárítás módja is befolyásolja ezt, nem tudom.
Mindenesetre egészségetekre! 🙂
A zöld turmix alapanyagai:
banán, mangó, narancs, alma, víz, bébi spenót, búzafű por, víz, citromlé, méz – ízlés szerinti mennyiségben keverhetők, nincsenek szigorúan előírt mennyiségek. 🙂