Zöld turmixos tapasztalatok


Zöld turmixot már egyre többen isznak, és egyre többen elismerően nyilatkoznak róla. Összegyűjtöttem most néhány tapasztalatot olyan emberektől, akik már régebb óta isszák ezt az éltető nedűt.

Hogy mik is tulajdonképpen a zöld turmixok, és minek köszönhetik áldásos hatásukat?

Itt olvashatsz róla:

Zöld turmix – green smoothie

A zöld turmixok festékanyagát adó csodálatos klorofillról

Ehető zöld gyomnövények

És most jöjjenek a tapasztalatok. Hálásan köszönöm mindenkinek, aki megosztotta, leírta tapasztalatát, remélem, senkit sem felejtettem ki.

Olvasd figyelmesen. Van bennük valami közös! :)))

Tógyer Magdi

Zöldimádó vagyok.

Pár mondatban leírom a tapasztalataimat. Egy éve iszom rendszeresen zöld turmixot. Korábban is nagyon odafigyeltem az étkezésemre. Törekedtem minél több nyers zöldséget gyümölcsöt fogyasztani. A zöld turmix fogyasztását tavaly nyáron kezdtem amikor sok gyümölcs adott volt .Elkezdtem rendszeresen futni . Futás előtt mindig megittam 3-4 dl zöld turmixot. Aztán lefutottam a 2-3 km-t úgy, hogy a reptérig kb. 6 km-es kerékpárutat kellett megtennem. 2-3 nap után éreztem, hogy sokkal fittebb vagyok és van kedvem is a futáshoz. Közben szépen leolvadt rólam +5-6 kg. Azt tudnotok kell, hogy most voltam 55 éves és engem is elért a változókor . De hála én ebből mit sem vettem észre. Nincs migrénem, nem izzadok nem vagyok feszült és nagyon jól alszom. De igazán azóta vagyok teljesen kiegyensúlyozott mióta zöld turmixot iszom. Délelőtt iszom egy adagot.De van amikor délelőtt gyümölcscentrifugával készítek sárgarépa, cékla, almalevet. Egyszer zöldet, máskor pirosat . Ebédre is nagyon sok nyerset fogyasztok. Aztán délután általában 1 banán+mandula vagy dió vagy 1 avokádó. Vacsorára /igyekszem 6 óra körül/ szintén zöld turmix és utána csak vizet iszom és napközben is legalább 2 liter vizet iszom, néha csavarok bele egy kis citromlevet is.. LEHET, HOGY ELKEZDENI NEHÉZ, DE MEGÉRI!! Aki ilyen étrenden él nagyon jól tudja, hogy teljesen megváltozik az életünk minősége. sok-sok energiánk szabadul fel, amit igyekezzünk hasznosan a gyermekeink ,családtagjaink és barátaink felé kamatoztatni. Sokszorosan visszakapjuk ….. én már csak tudom.

Annyit szeretnék még hozzáfűzni a zöld turmix iváshoz, nem véletlen hogy azt írtam: Én a futás előtt iszom és nem utána. Mert úgy felpörgetett, hogy még éjfélkor sem tudtam aludni.Rengeteg energiával tölt fel. De mindenkinek így ajánlom függetlenül attól, hogy este sportol vagy nem. Egyébként a reggeli éhgyomorra történő turmixivás szívódik fel legjobban. Még egy lényeges, hogy mindig tartsunk az étkezések között 2-3 órát és mindig üres gyomorra igyuk.

Magdi zöld turmix receptjei:

Zöld turmix receptek: Minél egyszerűen szeretném leírni. Nálam a zöld turmix zöld alapja spenót vagy sóska, csalánlevél, salátalevél tavasszal tyukhúr. Gyümölcsök hozzáadása annyira választékos, hogy nem szeretném egyenként leírni a hozzávalókat. Mindig teszek bele valamilyen savanyú gyümölcsöt és banánt, hogy édesebb és krémesebb legyen. 1. Spenót, alma, banán, víz. 2. Spenót, földieper, ananász víz. 3. Salátalevél, körte, narancs, víz /Tibortól tanultam tegnap isteni finom/. 4. Spenót, avokádó narancs , víz. 5. Sóska, málna, banán, víz stb. Fantáziára van bízva.

Most kísérletezem saját ültetésű hónapos retek és sárgarépa változattal. Amikor már szép a zöldje és a gumója nagyon zsenge levelestől gumóstól mindent összeturmixolok, kevés vizet adok hozzá. Mehet még hozzá 1 db avokádó.

Akinek nincs kertészkedésre megfelelő területe tudom ajánlani a következőt: Egy zsák virágföldet beleteszel egy erősebb nejlonzsákba. A tetején kell hosszanti irányban rést vágni, hogy úgy nézzen ki, mit egy virágláda. Ebbe lehet bármit ültetni, paradicsomot, paprikát, földiepret uborkát stb. Megfelelő napos helyre kell kirakni és rendszeresen kell öntözni.

***

Kántor Ildikó

Zöld turmixom 🙂
Cékla levél, menta, alma, narancs és víz!

A zöld turmixot kb. fél éve iszom naponta előtte 2008-ban is ittam és sokat fogytam több volt az energiám aztán valamiért kimaradt az életemből és tavaly megvettem Gittának a könyvét és ismét elkezdtem inni a zöldeket és nyers ételeket enni!
A nyers étkezésben az a jó hogy kevesebb is elég, mint a főtt változatból és az energiádat nem az emésztés veszi el, hozzá teszem nem vagyok még teljesen nyers evő, ám ez a célom hogy teljesen átálljak!
A zöld turmixot már sok emberrel megkóstoltattam, nem mindenkinek ízlett, ám nagyon sok embernek ízlik, a kollégáim furcsán néznek rám, mikor meglátják a zöld turmixos flakonomat mit iszok és a többség, akik megkóstolták ízlik!
Csináljunk zöld turmix forradalmat, kóstoltassuk meg a környezetünkben minél több emberrel!!! 🙂 ♥♥♥ Szép napot Ildikó

***

Udvardy Andrea

Edzések után soha nem tudtam mit enni, pedig tudtam, hogy kell a fehérjepótlás. Általában 1 pohár tej volt, amit le tudtam gyűrni, de ez ugye kevés a pótláshoz.

És ekkor kérdeztelek téged, nincs-e valami. Azóta, ha tehetem csak ezt iszom!!
Imádom!! Főleg az esti edzések után, mert teljesen eltelít, tehát megadja az izomépüléshez szükséges fehérjét és a fogyáshoz kellő teltségérzetet estére, így elkerülhetők az evésrohamok.
Köszönöm ezt a remek ötletet. Én tőled hallottam róla először, és bevallom kinézet alapján lehet meg sem kóstolom, de még az íze is szuper!
***
Amióta ezeket a leveket iszom egyáltalán nem kívánom a szélsőséges ízeket, a csokoládé émelyítő édes ízét. Ott van előttem és azt érzem, hogy nem kell. Főleg, ha arra is gondolok, hogy milyen zsiradékot adnak hozzá…és egyebek…fujj…
De ezt úgyis csak az értheti, érezheti meg, aki kipróbálja. Egyre több életenergiánk marad, délutánra nem leszünk fáradtak. Mindez köszönhető a klorofillnak és az enzimeknek.
Próbáljátok ki, hamar hozzá lehet szokni és a szélsőségeinktől így megszabadulva a természetesség ölel át bennünket.:)Ez az ital a zöldség és a gyümölcs kereszteződése(körte, narancs, fejes saláta)…Smoothie…ez az Angol neve…de én nem divatból, vagy valami hóbortból kezdtem el inni, hanem tudatossággal és ez hatalmas változásokat hozott az életembe…ideális irányba.
A saláta íze alig érezhető, de mégis benne van…sokan nem szeretik a salátát…így viszont a gyümölccsel együtt fogyasztva nagyon finom!:)
Amikor kicsik voltak a Gyermekeim, akkor is adtam nekik, minden reggel, de akkor még a zöldséges italokat mindig sósan…most egy új világ nyílt meg előttem…ami a lelkemben is új távlatokat nyitott:) Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki úgy véli, hogy szeretne az EGÉSZsége felé indulni.:)…kezdetben napi egyszer…reggel…de később rájövünk, hogy akár háromszor is naponta, mert csak a segítségünkre van és nem a hátrányunkra:)Az élet csupa változás…és ez a változás maga a gyógyulás(unk) is egyben.A rég nem szolgáló beidegződéseinket is elfelejthetjük, ha nyitottak vagyunk az újra, az élettel teli dolgokra:).Még egy fontos dolog…a szervezetünk méregtelenítése nélkül nincs gyógyulás. Ezért is fontos megérteni, hogy minél több denaturált dolgot eszünk, annál nagyobb feladatot adunk az emésztőrendszerünknek…ezek után jön a fáradtság és hosszabb távon a betegség. Megéri átgondolni, megemészteni:).Legyen csodás a napotok!
***
Kölkedi Péter
Kölkedi Péter vagyok. Köszönöm, hogy ajánlottál a honlapodon könyveket! A nyers étel csodája egy csodálatos könyv, nagyon tetszett. Ezt a könyvet mindenkinek el kellene olvasni. Tetszik a honlapod, sokat tanultunk belőle. A facebook csoport is nagyon jó. 3-4 hónapja csíráztatunk magokat, 3 hete búzafüvet is préselünk a feleségemmel. 4 hete kezdtük el inni a zöld turmixokat. Legtöbbször spenótot és csalánt de most már van sok zöld levél a kertben. Mindenki próbálja ki a zöld turmixot aki eddig nem tette, az is!
***
” Évek óta iszom ezt a bizarrnak tűnő, mégis finom zöld italt. Tavasszal és nyáron a legüdítőbb! Jól kiegészíti a többi turmixot. Azért iszom, mert rengeteg energiát ad, ami a zöld levelekből jön át, a napfény energiáit hordozzák magukban. Ez a „klorofill sokk” bekerül a szervezetbe, és feltölti azt. Lényegében egy fontos üzemanyag az emberi test számára.  Reggeli cukrozott müzlik helyett biztos ezt kellene ajánlani a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt! Akkor legalább némi köze is lenne az egészséghez.. Az emberek immunrendszere évről évre gyengébb és ez érezhető a felnövekvő generációkon is. A zöld növények bejuttatásával az immunrendszerünket erősíthetjük fel, ezáltal testünk erőnlétét, ellenálló képességét, védekező mechanizmusát. A zöld levelekben jelentős a vitamin és ásványanyag tartalom. Gyümölcsökkel fogyasztva pedig valóban zamatos reggeli üdítőt kapunk. Kívánok mindenkinek zöld jó reggelt ezek rendszeres fogyasztásával!”
***
Ferenczy Krisztina

Életem első zöldturmixa: alma-eper-karfiol levél (nem lett zöld, biztos kevés volt a zöld tartalom, de nagyon finom lett!)

***

És végül az én tapasztalatom:
Winklerné Vámosi Nóra
Közel 2 éve iszom már a zöld turmixokat. Mindig várom a tavaszt, amikor új, friss zöldekkel gazdagodik a zöld paletta. Első zöld turmixaim még gyümölcs nélküliek voltak, majd miután elolvastam Victoria Boutenko: A nyers étel csodája című könyvét, gyümölcsökkel is kipróbáltam. Ugyan sokak számára a zöld szín visszataszító lehet, és mocsárlének, Shrek italnak becézik, mégis érdemes megkóstolni, mert tényleg finom, és nemcsak papíron és digitálisan leírva, hanem a valóságban is. Ez az az ital, amit könnyű megkedveltetni a gyermekeinkkel, és házastársunkkal, barátainkkal. A családban nálunk mindenki szereti: kislányom, kisfiam és férjem is. Szeretem ha a zöld turmix kicsit pikáns-savanykás, ezért gyakran ízesítem citromlével (valódi citrom levével). Egyik kedvencem a sóska-alma páros. De gyakran készítek zöld turmixot több gyümölcsből: pl. banán-alma-narancs és zöld levelek. Zöld levelek közül a kertemben termőket részesítem előnyben: spenótot, sóskát, sárgarépa zöldjét, csalánt, pitypang levelet, de salátaféléket (fejes saláta, madár saláta) is gyakran teszek bele.
Én is csak azt tudom mondani, mint a többiek, hogy energiaszintem szinte az egekbe szökkent. Nem volt mindig így. Gyermekeim szülése számomra igen nagy fizikai terhet jelentett, melyben igen legyengültem. Fáradékony voltam. De szükségem volt az energiára, hogy ellássam a háztáji teendőket és a két gyerekkel kapcsolatos feladatokat. Szerencsére férjem sok mindenben segített, de úgy éreztem, hogy saját magamon akkor tudok legjobban segíteni, ha nem másra támaszkodok, hanem magamban kezdem el a változást. Mert ha csak a napi rutin teendőkre futja az energiámból, akkor hova lesznek a terveim, az álmaim, ki fogja megvalósítani??? ….
A klorofill egy csodálatos anyag. Hamarosan megéreztem hatását. Volt olyan időszak, amikor a zöld turmixok mellett búzafüvet is ittam, és algát is ettem. Ekkor kezdődött a kirobbanó energia korszaka, amit már régen éreztem, legutoljára 19-20 éves korom körül. Abban az időben rengeteget bicikliztem, és ez annyi energiát adott, hogy az otthoni teendők elvégzése közben is folyamatosan mozogtam… Emlékszem, mikor kevergettem a főzeléket a konyhában, két keverés között vagy táncoltam, vagy combizom erősítő gyakorlatokat végeztem. :)) Ezt csak azért írom le, mert ugyanezt a túlcsorduló energiát érzem most is magamban.
Ember vagyok és természetesen nekem is vannak rosszabb napjaim, amikor inkább befelé fordulok, és inkább a pihenést kívánom, de érezhetően többet ad a kb. 80 %-ban nyers étrend a zöld turmixok fogyasztásával együtt, mint a hagyományos vegyes táplálkozás. Tegyél egy próbát! Váltsd ki egy étkezésed zöld turmixszal! Próbálj minél több feldolgozatlan, friss táplálékot fogyasztani, életet adó zöldségeket és gyümölcsöket, zöld leveleket enni. Nem kell egyik napról a másikra megváltoztatnod az egész táplálkozásodat, kis lépésenként is menni fog.
Nem a sebesség a fontos, hanem az irány!!! 🙂
Szeretettel:
Nóra
***
Te próbáltad már? Ha igen, mióta iszod? Mik a tapasztalataid?
Szeretettel fogadjuk véleményedet, vagy esetleges kiegészítésedet itt a hozzászólásoknál!
És még egyszer szeretettel és nagy örömmel köszönöm azoknak a tapasztalatát, akiét itt most leírhattam!
Remélem, sok emberhez eljut ez a kis cikk, és egyre több emberben csírázik ki majd az elültetett magocska.
Ha teheted, kérlek járulj Te is hozzá ehhez egy Facebookos megosztással.
Köszönjük! :)))Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

6 hozzászólás to “Zöld turmixos tapasztalatok”

 1. András szerint:

  Hali!

  Elkezdtem turmixot inni, aztán gondolkodtam és arra jutottam, hogy ha amúgy is szeretem a turmix alapjául szolgáló gyümölcsöt, akkor miért húzzam az időt turmixolással. Ezért inkább csak simán megeszem.

 2. […] turmixgépet, örömöm határtalan, működik. Hálám pedig kísérje Kállai Ildit, és Vámosi Nórit, akik a zöld turmixokat leírásaikkal és fotóikkal oly kívánatossá teszik számunkra. […]

 3. Nagy Tünde szerint:

  Sziasztok!
  Én nem tőletek hallottam a zöld turmix áldásos hatásairól.Most először vagyok itt:)Tudatosan szerettem volna több nyers zöldséget fogyasztani,és ezért megnéztem sok zöldség tápanyag és ásványi anyag összetételét.Rájöttem,hogy nyersen rengeteg fontos és másképp meg nem szerezhető dolgokat tartalmaznak.Na de legeljek mint a tehenek?Ahhoz,hogy ezeket be tudjam juttatni a szervezetembe ,nem maradt más mint a turmixolás.Nagyon meglepett már az első adag elfogyasztása is.Miért?
  Mert:
  -Soha nem gondoltam volna,hogy ilyen finom lesz!
  -Soha nem gondoltam volna,hogy ennyire egyszerűen,változatosan is
  lehet egészségeset fogyasztani.
  -Soha nem gondoltam volna,hogy lesz valami ami megszabadít az egyre növekvő és állandó éhségérzetemtől,szénhidrátfüggőségemtől.Pedig ott van előttem a tészta,péksütemény és nem kívánom.Már azt is tudom,hogy mekkora kárt okoz ezeknek a tartós fogyasztása.
  -Soha nem gondoltam volna,hogy ennyi energiát,kiegyensúlyozottságot, és „jólérzemmagam” érzést fog adni.A négy gyermekem nagyon örül a sokkal energikusabb,vidámabb anyunak:)
  -Soha nem gondoltam volna,hogy 42 évesen döntök az egészséges élet mellett.
  -Azt gondolom,nem késő elkezdeni.
  -Én 94kg/158 cm-nél döbbentem rá,hogy a vesztembe rohanok.
  -Célom nem a 90/60/90 álomnő elérése.Az életem minőségén és a mindennapok boldogabb megéléséért teszem ezt.A hátralévő életem ,reményeim szerint ,sok kis napból áll még.Miért ne lehetnének azok egészségesen vidámak?

 4. Nagy Tünde szerint:

  Egy recept a sok közül:

  5 dkg brokkoli
  fél marék madársaláta
  fél marék spenót
  10 dkg uborka
  1 kivi
  1 alma
  1 lime vagy citrom
  Őrölt fahéj és őrölt gyömbér ízesítésnek.
  2-3 dl ásványvíz.

 5. Tünde Kriesch szerint:

  Nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra . Kipróbálnám sorra Magdi, Ildikó , Tibi,Nóri,Kriszti,Kriszti és Tündi receptjeit is. Az Én alapvető problémám sajnos a végtagok kéz és lábujjak és lábfej zsibbadása amiket tőbbnyire a nem megfelelő keringés okoz . Ezen kivül a pajzsmirigyem is alulműködik erre Letrox nevű gyógy szert kell szednem . Szeretném megvásárolni a Victoria Boutenko :A nyers étel Csodája cimű könyvet.Kérdésem ,hogy ezt hol tehetem ? Válaszotokat előre is nagyon köszönöm !

 6. Vámosi Nóra szerint:

  Keress rá a google-ban, sok online könyvesboltot kidob a találat, pl.:
  https://bookline.hu/product/home.action?_v=Victoria_Boutenko_A_nyers_etel_csodaja&id=103591&type=22
  https://bookline.hu/product/home.action?_v=Victoria_Boutenko_A_nyers_etel_csodaja&id=2103662079&type=10
  de szerintem bármelyik nagyobb nem online könyvkereskedésben is kapható.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM