Egy kis mindentbele zöldségpörkölt, zöldséges lecsó következzék most a porondon. Húsmentes diétánál, vegetáriánusoknak is kitűnő, ízletes recept. A zöldségek fogyasztása lúgosító hatásuknál fogva igen-igen ajánlott. Alacsony kalóriatartalmúak, magas víztartalmúak, egészségesek.
Hozzávalók:
Az alábbi zöldségek tetszés szerinti mennyiségben: paprika, paradicsom, padlizsán, brokkoli, 1 fej vöröshagyma, kis olaj, rizs, kis tengeri só, pirospaprika, vegamix
a tetejére tálalásnak: avokadókrém.
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, elvágjuk kockákra, majd a hagymát egy kis olajon vízzel együtt megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket. Felengedjük egy kis vízzel, megsózzuk, adunk hozzá egy kis vegamixet (natúr bio zöldségszárítmány), és a zöldségeket puhára pároljuk.
Rizzsel (legjobb a barnarizs) és avokadókrémmel melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!