Chia magos mangópüré kuszkusszal






Az alábbi receptet Sturcz Georginától kaptuk, (mert annyira tetszett, hogy elkértem Tőle 🙂 hálásan köszönjük ezt a finom desszert ötletet. 🙂

Szükségünk lesz:

1 kisebb bögre bio teljes kiőrlésű kuszkuszra
1 nagyobb érett mangóra
2 teáskanál chia magra
Fél deciliter kókusztejre (vagy bármilyen növényi eredetű tejre)
ízlés szerint őrölt fahéjra és gyömbérre

A recept a következő:

A kuszkuszhoz lobogó forró vizet öntünk,hogy rendesen ellepje,majd lefedve 5 percet állni hagyjuk.Ez idő alatt megpucoljuk az érett mangónkat és összeturmixoljuk,majd ízlés szerint rakunk bele őrölt fahéjat és őrölt gyömbért.Ezt megint összeturmixoljuk. Ezután két teáskanál chia magot rakunk bele a pürénkbe ,majd egy fél deciliter kókusztejet öntünk hozzá és jól elkeverjük.A Pohár aljára először a kuszkusz kerül ,majd ráöntjük a kész manópürénket. A hűtőben 15 percet pihentetjük és már fogyaszthatjuk is..

Jó étvágyat! :)

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Chia magos mangópüré kuszkusszal”

  1. Körtvélyessy Andrea szerint:

    Nóra, nagyon köszönöm a könyvet amit ingyenesen tettetek fel.Gondolom így sokkal több emberhez eljut.Ma ezt fogom nézegetni,majd meg persze hasznosítani.Ezek az italok bejönnek nekem,a nyers étkezés már kevésbé.Így az ebéd marad melegnek.De innen sok-sok italt fogok készíteni épülésemre és szépülésemre.Még egyszer köszi.
    Áldott karácsonyt és boldog új évet neked és családodnak.Andi

  2. Vámosi Nóra szerint:

    Szia Andi! 🙂
    Nagyon szépen köszönjük a kedves szavakat. Igen, az volt a célunk, hogy minél több emberhez eljusson, mert szerintem a smoothiek ivása egy olcsó, mégis hatásos, és mindenki számára elérhető módszer egészségi állapota javítására. Én is eszek még meleg ételt, főleg így a téli időszakban jól esik.
    Áldott, békés adventi időszakot és boldog ünnepeket kívánok én is Nektek!
    Puszillak

    Nóri

Szólj hozzá, mondd el véleményed!