„Lehetetlen étel”… ami finom – avagy fokhagymás mákfőzelék






Furcsán hangzik ez az ételpárosítás, de sokszor a legidegenebbnek vélt dolgokból születnek a legfinomabb ízcsodák.

Mákos dolgokat általában édesen fogyasztunk, a sós változatra csak kevesen vállalkoznak.

Trencsényi Tibor ezzel a különleges ételkölteménnyel lepett meg minket.

Elkészítés:

A megtisztított és karikákra vágott répát megfőzzük zöldségkockával ízesített lében (Na-glutamát mentes!), hozzáadjuk a mákot is. Míg fő, közben elkészítjük a rántást: kis olajon lisztet pirítunk, fokhagymával, köménnyel ízesítjük, majd a rántást a léhez adjuk. Összeforraljuk, és már kóstolhatjuk is.

A mákot a főzelékbe szórhatod egészben és őrölten is.

Fenti változatban nem őrölve szerepel, ízlés kérdése.

Köszönjük a receptet, Tibor! 🙂

Készítsétek el Ti is, és írjátok meg véleményeteket!

makfozelek1

makfozelek2




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM