Mazsolás – aszalt vörös áfonyás kuszkusz magvakkal






Gyerekeknek laktató uzsonna készült, hamis császármorzsa kuszkuszból.

Alapanyagként a DM-ben kapható Alnatura kuszkuszt használtam.

Édes-mézesen készítettem.

Hozzávalók: 1 rész kuszkusz (durum búza töret), 2 rész folyadék (nálam zabtej és víz felesben), méz, xilit ízlés szerint, mazsola, aszalt vörös áfonya, mandula, kesudió

Elkészítés: Egy lábosba tesszük a kuszkuszt, a mézet, xilitet és az aszalt gyümölcsöket. A folyadékot felforraljuk, majd forrón a kuszkuszra öntjük. 10 percig várunk, míg a kuszkusz megduzzad és megpuhul. Magvakkal tálalhatjuk.

Megjegyzés: ha nyers mézet tudsz szerezni, akkor azt utólag keverd a masszához, hogy ne károsodjon.

Az alapanyag: kuszkusz, (durum búza töret)

Készülőben …

A végeredmény:




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!