A legnagyobb veszedelem …


Harvey és Marilyn Diamond: Testkontroll című könyvét előszeretettel vettem mindig kézbe. Most is egy kis idézetet hozok belőle, hiszen még nem sokan ismerték fel a megfelelő ételeket, mint a gyógyítás lehetséges módját.

Ugyan a következő részlet nem az író szavai, hanem Dr. David Reuben-é, aki egyik sikerkönyvében (Mindaz, amit a táplálkozásról mindig is tudni akartál – “Everything You Always Wanted to Know About Nutrition”) írta a következőket:

“Külön fogalomköre létezik azoknak az anyagoknak, amelyek sokkal nagyobb hatással vannak betegeinkre, mint a gyógyszerek. Ez a fogalomkör az ételek kategóriája – és nem a mi hibánk, hogy eddig mellőztük a gyógyításnak ezt a különleges területét. Mert mellőzte ezt az orvosképzés, mellőzte az orvosirodalom, és mellőzték az orvostársak is. Mindez elég ok arra, hogy beteg emberek hatalmas tömegeire kell emiatt gondot viselnünk. De a legtekintélyesebb orvosi lapok egymást követő számaiból egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy ezen ‘beteg emberek’ közül sokan éppen az elfogyasztott – vagy el nem fogyasztott – eledelek miatt betegek.” Az író a továbbiakban hozzáfűzi:

“Amerikaiak! Az életeteket és gyermekeitek életét fenyegető legnagyobb veszedelem nem valamiféle szörnyű nukleáris atomcsapás, hanem az, amit ma este vacsorára a tányérotokból megesztek.”

 
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!