A köles rudiból maradt egy kis köles.
Azt nyomkodtam kör alakú formába, és kerek apró minitortát készítettem belőle.
Barackos-gyümölcszselét tettem a tetejére.
Az alap köles receptjét a fent említett köles rudinál találjátok. A barackzselét a következőképpen készítettem:
Őszibarackot és sárgabarackot összeturmixoltam egy kis vízzel, citromlével és egy csöpp stevia porral, majd kb. 0,3-0,4 dl vizet felforraltam. Ebbe szórtam egy icipici agar-agar port (növényi zselésítő anyag zselatin helyett). Figyelj arra, hogy ne adagold túl, mert akkor különleges íze lesz. A felolvasztott agar-agar port belekevertem a gyümölcsturmixba, majd a kölesre öntöttem. Betettem a hűtőbe, ott néhány perc alatt megdermedt. Sárgabarack szeletekkel és goji bogyóval díszítettem.