Kesutej, azaz növényi tejhelyettesítő kesudióból


Igazán finom a kesutej. Krémes és nagyon jól ízesíthető, mellékíz nélküli.

Már sokfajta növényi tejhelyettesítőt kipróbáltam, de ízre ez valóban finom volt.

Elkészítésében nincs semmi különleges, villámgyorsan elkészítheted te is, ám ahhoz, hogy jó krémes legyen, szükséged van egy nagyobb teljesítményű turmixgépre (min. 500 watt).

Próbáltam a régi 350 wattos turmixgépemben is, de abban nem lett annyira krémes, sőt, darabos maradt kissé. Az új turmixgépem 750 wattos, és olyannyira krémesre készíti, hogy még szűrni sem kell.

Ha sűrűbbre szeretnéd készíteni, kesutejszín lesz belőle.

Hozzávalók:

egy marék kesudió, icipici csipet himalaya só, agavé szirup (vagy csöppnyi stevia édesítő), tisztított víz, csipet bourbon vanília őrlemény

Elkészítés:

A kesudiót megmossuk, majd a vízzel együtt a turmixgépbe tesszük. Magas fokozaton sokáig jó krémesre turmixoljuk. Kiöntjük egy pohárba, ízesítjük, és már ihatjuk is. Kesukakaónak is nagyon fini.
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Kesutej, azaz növényi tejhelyettesítő kesudióból”

  1. Szilvi szerint:

    Kedves Nóra!

    Szeretném megkérdezni, hogy akkor nyugodtan lehet kesutejet inni? Ha jól emlékszem a mogyorótejnél idéztél Dr. Young-tól, hogy a földimogyoró, a kókuszdió, a kesudió tartalmaz valamilyen toxinokat amelyek nem túl hasznos dolgokat termelnek a szervezetünknek.?. Bocs, hogy értetlenkedem, csak szeretnék minél tisztábban látni. Köszönöm a válaszodat. Szilvi

Szólj hozzá, mondd el véleményed!