Újra nyers ebédet készítettem ma magamnak, picit elszoktam már az ilyen fajta nyers ízektől… jó lesz visszaszokni. 🙂
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, kevés alapanyag szükséges hozzá.
Hozzávalók:
– a cukkinispagettihez: cukkini, pici só,
– a szószhoz: 1 kisebb sárgarépa, kesudió, víz, só, pici pirospaprika, inaktív sörélesztő pehely
Elkészítés: A cukkinis felszeleteljük, vagy spirálozóval lespirálozzuk, majd icipicit besózzuk (nem nagyon, hogy ne essen össze telesen).
A szószhoz a hozzávalókat botmixerrel összekeverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Ízlés szerint rakjuk bele az ízesítőket: sót, pirospaprikát (csipetnyit) és sörélesztő pelyhet (kb. 1-2 teáskanálnyit).
A szószt összekeverjük a cukkinispagettivel, majd tányérra halmozzuk. A tetejét megszórtam kendermaggal.
Jó étvágyat! 🙂