Almás pite nyersen






Almás pitét még nem készítettem nyersen, csak reformosan, teljes kiőrlésű lisztből, természetesen sütve.

Most nyersen is kipróbáltam. Nagyon egészséges alapanyagokból készült, rostdús nyers desszert. Bátran ajánlom.

Hozzávalók:

Alap”tészta”: 20 db aszalt datolya (felhasználás előtt áztassuk be, az áztató vizet öntsük le, vagy mossuk meg alaposan), 1 dl víz, 40 gramm darált dió, 20 gramm barnaköles liszt, 20 gramm kókuszliszt (zsírtalanított), 20 gramm útifű maghéj.

Töltelék: 4 db alma, fahéj, 1 evőkanál méz (vagy más növényi szirup) + 1 evőkanál eritritol (illetve édesítés ízlés szerint), 1 evőkanál útifű maghéj

Elkészítés:

– „tészta”: a datolyát az 1 dl vízzel botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót: a darált diót, a barnaköles lisztet, a kókuszlisztet és az útifű maghéjat. Gyúrható masszává dolgozzuk össze.

Két részre szedjük, egyikből lesz a pite teteje, a másikból az alja.

Az egyik részét egy kapcsos forma aljába nyomkodjuk. Erre helyezzük a tölteléket:

Az almát lereszeljük, majd picit kinyomkodjuk a levét. Fahéjjal, mézzel, eritritollal édesítjük, majd az alsó masszára helyezzük. A felső „tésztát” is ugyanakkorára nyújtjuk, mint az alja, és rátesszük az almás rétegre.

Picit a hűtőszekrénybe tesszük, hogy dermedjen, szeletelhető legyen.

Néhány percen belül már fogyasztható is. Ízlés szerint díszíthető is (én dióval, goji bogyóval, és pici darált eritritollal szórtam meg).

Jó étvágyat! 🙂

 

almaspitenyerskeszul500-0

almaspitenyerskeszul500-1

almaspitenyers500-1almaspitenyers500-2

almaspitenyers500-3

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Almás pite nyersen”

  1. Mikolai Renáta szerint:

    Szia!
    Megcsináltam a pitét, isteni lett! Csak egy gondom volt, nagyon lágy lett a „tészta”. Nem tettem bele útifű maghéjat. Talán ez volt a gond? Ha beleteszem, kicsit szilárdabb lesz az állaga? Most csak kiskanállal lehet megenni. 🙂
    Köszönöm!

  2. Vámosi Nóra szerint:

    Szia Renáta! Igen, az lehetett a gond. Az útifű maghéj jó nedvszívó, nedvesség hatására sokszorosára duzzad, jó kötőanyag. Egész biztosan az hiányzott a „tésztából”. Örülök, hogy ízlett. 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM