Aszalt, nyers zöldségfasírt barna kölesliszttel






Régebben nagyon sok nyers fasírtot ettem, zöldségekből…. a blogban a receptek visszakereshetők.

Manapság sokat használom a barna köleslisztet, ami ízületekre, kovasav tartalma miatt pedig bőrre, körömre hajra nagyon jó hatású, ezért próbálom minél több ételembe beépíteni. Ennél a lisztnél a hőkezelést kifejezetten nem ajánlják, úgyhogy bátran tehető nyers ételekbe is. Én nagyon szeretem az ízét. Kiváltható vele a túl tömény lenmagos, vagy útifű maghéjas íz.

Nagyon jó ízű lett.

 

Hozzávalók:

30 gramm barna kölesliszt, 15 gramm mandulaliszt (mandulatejből megmaradt), 30 gramm arany lenmag őrölve, 40 gramm sárga húsú paprika, 50 gramm (fél) lila hagyma, 3 nagy gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt paprika ízlés szerint, 1 evőkanál szezámmag, 2 evőkanál útifű maghéj, 1.5 dl víz

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban: barna kölesliszt, mandulaliszt, arany lenmag, szezámmag, só, bors, őrölt pirospaprika, útifű maghéj.

A paprikát, a hagymát és a fokhagymát aprító gépben apróra daráljuk, lehet szinte pépesre is. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókhoz, majd hozzátesszük a vizet is.

Összegyúrjuk a masszát, várunk egy kicsit, míg az útifű maghéj és lenmag megszívja magát.

Fasírtokat formázunk, és aszalóban néhány óra alatt megaszaljuk. Akkor jó, ha kívül már megszikkadt, belül még puhább.

Én salátával és finom fokhagymás öntettel tálaltam.

Jó étvágyat!

fasirtokuj-500-1

fasirtokuj500-2

fasirtokuj500-3

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!